Nejc Žnidarčič je svoje upe polagal prav na sprintersko preizkušnjo. Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič je svoje upe polagal prav na sprintersko preizkušnjo. Foto: Jakob Marušič
Maks Frančeškin je bil v posamični konkurenci osmi, z ekipo pa je postal svetovni prvak. Foto: Jakob Marušič

Drugo mesto je osvojil Nemec Tobias Bong, ki je zaostal za 1,08 sekunde. Bron je osvojil Britanec Ben Oakley (+1,42). Za Žnidarčiča je to druga medalja na tekmovanju, saj je osvojil bron v klasičnem spustu. V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi (+2,62).

Piko na i izjemno uspešnemu dnevu so kajakaši postavili še na ekipni tekmi. Žnidarčič, Frančeškin in Tim Kolar so oplemenitili Žnidarčičevo zlato v posamični konkurenci še s slavjem v moštveni preizkušnji. Slovenci so za šest stotink sekunde prehiteli Čehe, tretji pa so bili Italijani.

Pod pritiskom Žnidarčič ne odpove
"Te tehnično zahtevne reke so mi vedno ležale. Tudi pod pritiskom ne odpovem, dobro veslam, nimam slabšega rezultata kot drugo mesto, v sprintu sem že dve leti nepremagan, tako da mi gre res zelo dobro. Nekateri tekmovalci pod pritiskom delajo napake, tudi danes je ogromno dobrih tekmovalcev 'kiksalo', tako da sta bila drugi in tretji kar majhno presenečenje. Ampak to so pač tekme. Treba je imeti še glavo, ne pa biti samo fizično sposoben. Vse to skupaj šteje na velikih tekmovanjih," je bil po uspehu zadovoljen Žnidarčič.

"Najprej sem mislil, da bomo z dobro vožnjo na stopničkah, ampak prva vožnja nam je uspela odlično, imeli smo skoraj sekundo prednosti. V drugi smo šli na vse ali nič. Tim in Maks sta še mlada, zdaj kar žarita in skačeta od veselja, tako da sem res vesel. Imamo res dobro generacijo za nami, kar je super, saj nas prihodnje leto čakata EP in SP na domačih tleh," je dvakratni prvak spregovoril še o ekipni tekmi.

Med kanuisti je svetovni prvak postal Francoz Guillaume Alzingre. Medalji sta osvojila še Hrvata Igor Gojić (+0,67) in Emil Milihram (+0,76). Blaž Cof je bil sedmi (+2,14).

Izidi:
K-1:
 1. Nejc Žnidarčič (Slo)      1:08,95
 2. Tobias Bong (Nem)           +1,08
 3. Ben Oakley (VBr)             1,42
..
 8. Maks Frančeškin (Slo)        2,62

C-1:
 1. Guillaume Alzingre (Fra)  1:12,54
 2. Igor Gojić (Hrv)            +0,67
 3. Emil Milihram (Hrv)          0,76
...
 7. Blaž  Cof (Slo)              2,14

3xK-1:
 1. Slovenija                 2:34,03
(Frančeškin, Kolar, Žnidarčič)
 2. Češka                       +0,06
 3. Italija                      0,38