Junaka posamičnih preizkušenj Blaž Cof in Nejc Žnidarčič. Foto: Ervin Čurlič
Junaka posamičnih preizkušenj Blaž Cof in Nejc Žnidarčič. Foto: Ervin Čurlič
Izjavi Žnidarčiča in Cofa po osvojenih kolajnah
V nedeljo tri slovenske medalje na Soči

Žnidarčič je na soških brzicah v finalu za 1,51 sekunde prehitel Čeha Tomaša Slovaka, bronast je bil Francoz Theo Devard. Tim Kolar je osvojil peto mesto, Simon Oven 9., Maks Frančeškin pa 11.

Žnidarčič želel ohraniti zmagoviti niz
"Pač, spet sem šel po naslov, zdaj sem že dve leti neporažen, tako da sem si želel ohraniti ta niz. Je pa res, da nisem še v vrhunski formi. Zato ker je vrhunec sezone načrtovan za Solkan, tako da v klasiki nisem bil še konkurenčen. Ampak sem vedel, da bom lažje v sprintu dosegel želeno, nisem pa vedel, kje točno bom. V prvi vožnji sem odpeljal čisto, na koncu sem na semaforju videl, da sem zagotovo v finalu, tako da sem malce lahko popustil. V drugo pa sem napadel, odveslal skoraj brez napake, zmagal sem za sekundo in pol, tako da sem zelo zadovoljen z vožnjo in izidom," je povedal Žnidarčič.

Cof za zlatom zaostal 27 stotink sekunde
Med kanuisti je slavil Francoz Guillaume Alzingre, ki je za vsega 27 stotnik sekunde prehitel Blaža Cofa. Medaljo je osvojil še Čeh Ondrej Rolenc. Simeon Hočevar, ki je bil tretji na spustu, je bil tokrat peti. V finalu kajakašic je bila Ajda Novak osma. Med kanuistkami so nastopile le štiri tekmovalke.

Kanuisti Hočevar, Cof in Žnidaršič tretji
Popoldne so bile na sporedu še ekipne tekme, kjer so se Slovenci spet izkazali, saj so bili Hočevar, Cof in Peter Žnidaršič tretji. Za zmagovalci Francozi so zaostali 4,17 sekunde. Srebro je pripadlo Čehom, ki so zaostali 2,02 sekunde.

Kajakaši Kolar, Oven in Žnidarčič peti
Med kajakaši so zmagali Čehi pred Francozi in Italijani, Slovenci Kolar, Oven in Žnidarčič so bili peti, za kolajno pa so zaostali 1,76 sekunde. Med kajakašicami so slavile Francozinje pred Švicarkami in Nemkami.

Izjavi Žnidarčiča in Cofa po osvojenih kolajnah
V nedeljo tri slovenske medalje na Soči