Rokometaši Gorenja imajo v skupini C Lige prvakov dobre možnosti, da se vmešajo v boj za vrh. Foto: Urban Urbanc
Rokometaši Gorenja imajo v skupini C Lige prvakov dobre možnosti, da se vmešajo v boj za vrh. Foto: Urban Urbanc
Marko Bezjak
Marko Bezjak je motor velenjske ekipe. Foto: Urban Urbanc
Filip Jicha
Naslov branijo rokometaši Kiela, ki so v lanskem finalu premagali Atletico Madrid. Na sliki Filip Jicha. Foto: EPA

Velenjčanom gre za zdaj vse po načrtih. Osvojili so superpokal, gladko pa zmagujejo tudi v pokalu in prvenstvu. V skupini C Lige prvakov jih poleg Rusov čakajo danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, za katerega nastopa slovenski reprezentant Uroš Zorman, francoski Chambery in makedonski Metalurg iz Skopja, ki se je v torek okrepil z nekdanjim slovenskim reprezentantom Renatom Vugrincem.

Tamše: Upam, da bomo vzdržali vse napore
Zasedbo Branka Tamšeta čaka naporen ritem tekme sreda-sobota: "Pred nami je zares zahtevno obdobje. Upam in verjamem, da sem skupaj s celotnim strokovnim štabom dobro začrtal naše 40-dnevno pripravljalno delo in akumuliral zahtevno tekmovalno obdobje na dveh frontah, ki bo trajalo do konca leta. Upam, da bomo zdržali vse napore, predvsem po telesni, pa tudi psihološki plati. Ritem tekem bo naporen, pred nami so tudi številna potovanja, upam, da bo zaradi tega rezultat čim manj trpel," je dejal velenjski trener Tamše.

Na bolniškem dopustu Darko Cingesar in Samo Rutar
Tamše za zdaj nima večjih težav s poškodbami. Trenutno je poškodovan le Darko Cingesar, a je v fazi zaključne rehabilitacije in je vse bližje vstopu v prvo ekipo, zbolel pa je Samo Rutar. Velenjski strateg sicer o Sankt Peterburgu še ne razmišlja. Njim se bo posvetil po tekmi državnega prvenstva z Ormožem.

V soboto na zmago
"O Rusih ne vem veliko. V našem arhivu so resda trije posnetki njihovih zadnjih treh tekem, a moje načelo je, da ne preskakujem nikogar. Najprej je na vrsti Jeruzalem, od drevišnje tekme naprej pa se bom osredotočil na rusko ekipo. Če bo treba, jo bom analiziral tudi ponoči, nato pa jo bom v naslednjih treh treningih čim bolj podrobno predstavil svojim varovancem. Naš cilj je, da se na Sankt Peterburg čim bolje pripravimo, v soboto pa gremo z željo po zmagi," pravi Tamše.

Vsi na lov za Kielom
20. sezona Lige prvakov se s štirimi tekmami začne v četrtek. Prva favorita sta bržkone branilec naslova Kiel in Barcelona, visoko pa merijo še lanski finalist Atletico Madrid, nemški klubi Flensburg-Handewitt, HSV Hamburg in Füchse Berlin, francoski Montpellier ... Slovenski rokomet bodo poleg Gorenja in Celja Pivovarne Laško zastopali legionarji Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), Nik Tominec (Kadetten Schaffhausen), Vid Kavtičnik, Dragan Gajić in Primož Prošt (Montpellier) ter Miladin Kozlina, Renato Vugrinec in Tadej Matijašič (Metalurg Skopje). Zaključni turnir najboljše četverice bo 1. in 2. junija 2013 v Kölnu.

LIGA PRVAKOV, 1. KROG

SKUPINA A

Četrtek:
FLENSBURG - MONTPELLIER
ČEHOVSKI MEDVEDI - PARTIZAN

Sobota:
ADEMAR LEON - HAMBURG

SKUPINA B

Četrtek:
SÄVEHOF - CONSTANTA
Sobota ob 17.00:
VESZPREM - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Nedelja:
ATLETICO MADRID - KIEL

SKUPINA C

Sobota ob 20.00:
GORENJE VELENJE - ST. PETERSBURG
Nedelja:
VIVE KIELCE - BJERRINGBRO-SILKEBORG
CHAMBERY - METALURG

SKUPINA D

Četrtek:
KADETTEN SCHAFFHAUSEN - BARCELONA
Sobota:
CROATIA OSIGURANJE ZAGREB - PICK SZEGED
Nedelja:
FÜCHSE BERLIN - DINAMO MINSK