19-letni krožni napadalec Žabić je otrok celjskega kluba, ki je nastopal za vse mlajše selekcije Celja Pivovarne Laško, z njimi osvojil številne naslove državnih prvakov, nazadnje dvakrat zaporedoma naslov v mladinski selekciji.

Domen Novak in Stefan Žabić s trenerjem Celjanov Tomažem Ocvirkom. Foto: RK CPL
Domen Novak in Stefan Žabić s trenerjem Celjanov Tomažem Ocvirkom. Foto: RK CPL

Nekaj izkušenj ima tudi že s člansko zasedbo Celja, saj je v pretekli sezoni nabral nekaj nastopov v ligi Seha in državnem prvenstvu, v Ljutomeru pa je osvojil tudi pokalni naslov. V letošnji sezoni kot posojeni igralec nastopa za Maribor Branik.

20-letni Novak pa na položaju desnega krila v tej sezoni nastopa za Dobovo, za katero je v tej sezoni dosegel 41 zadetkov, sicer pa gre za igralca, ki prihaja iz Ljubljane. Njegov matični klub je Krim, kjer je za člane prvič nastopil že v sezoni 2013/14, dve leti pozneje pa je že dosegal več kot 100 zadetkov v sezoni za člansko ekipo.

Podobno uspešen je bil tudi v Slovanu, kjer je nastopal preteklo sezono, zdaj pa ga čaka nova selitev, saj bo najboljše desno krilo preteklega evropskega prvenstva za mladince po sezoni v Dobovi v prihodnje krilni položaj zasedal v Celju.

Žabić ima pogodbo s celjskim klubom sklenjeno do leta 2022, Novak pa se je dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja.