Zvonimir Serdarušić za korenitejše spremembe na bolje potrebuje več časa. Foto: Reuters
Zvonimir Serdarušić za korenitejše spremembe na bolje potrebuje več časa. Foto: Reuters

Francozi so začeli nekoliko ležerno in verjetno niso pričakovali takšnega slovenskega odpora glede na našo tekmo s Čehi. V 2. polčasu so nato dvignili ritem in zaigrali trše v obrambi. Seveda pa smo bili glavni krivec za poraz mi sami, saj smo v obrambi popolnoma popustili, koncentracija je padla, kar je bila voda na mlin Francozov, ki so zadevali iz "konter" in "polkonter". Podarili smo jim preveč žog. Mogoče je razlog za to utrujenost.

Napačna obramba na obračunu s Čehi
Sicer pa Slovencem, razen tekme s Češko, nimamo kaj zameriti. Proti Čehom smo izbrali napačno obrambo, saj je bil Filip Jicha, na katerega se je osredinila obramba 5-1, prehiter. Zabil nam je 12 golov. Mislim, da jih ne bi dosti več, če bi igrali obrambo 6-0, a v njej njegovi soigralci ne bi imeli več toliko prostora.

Cilj smo izpolnili
Cilj je bil drugi del in v tem so uspeli. Imamo igralce, kot jih imamo, in kakšnih velikih podvigov nismo mogli pričakovati. To je realnost. Serdarušiću je treba dati čas, v teh nekaj treningih ni mogel narediti velikih sprememb. Kot trener Celja bo lahko dobro spoznal slovenske igralce in bolje uveljavil svoj način igranja.