Zvonimir Serdarušić med dajanjem napotkov Urošu Zormanu. Foto: Reuters
Zvonimir Serdarušić med dajanjem napotkov Urošu Zormanu. Foto: Reuters
Nikola Karabatić,  David Špiler in Aleš Pajovič
Nikola Karabatić je bil dobro ustavljen, a Francija ima veliko kvalitetnih igralcev. Foto: Reuters

Zvonimir Serdarušić: Veliko nam je manjkalo, da bi premagali Francoze. Le malokdo je pričakoval, da jih bomo, tudi sam nisem bil pretiran optimist. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, na meji tega, kar zmoremo v tem trenutku. V nadaljevanju so na dan prišle vse naše stare bolezni, preveč je bilo nediscipline, neodgovornosti ob posesti žoge, individualne igre ... Veliko časa bomo potrebovali za ozdravitev vseh teh bolezni.

Miladin Kozlina: V začetku smo se enakovredno kosali s Francozi, predvsem na račun naše dobre igre v napadu. V nadaljevanju smo naredili preveč tehničnih napak, Francozi pa so nas kaznovali s hitrimi nasprotnimi napadi.

Gorazd Škof: V današnjem obračunu smo prikazali dva različna obraza. Po dobrem prvem polčasu nam je v drugem popustila zbranost, zmanjkalo nam je tudi moči, kar so Francozi izkoristili in gole zabijali iz nasprotnih (pol)proti napadov.

Claude Onesta, selektor Francije: Slovenija je v prvem polčasu pokazala kakovostno predstavo, z dobro in hitro igro nam je povzročila precejšnje preglavice. Naša obramba je ob polčasu prejela 18 golov, kar je skoraj toliko, kot jih ponavadi dobimo na tekmi. V nadaljevanju smo strnili vrste, zaigrali bolj agresivno, s pogostimi menjavami pa ohranili več svežine. Slovencem čestitam za dobre predstave na tem prvenstvu, pred nami pa je še dolga in naporna pot.