Četrtkova tekma bo veliko bolj pomembna za Špance kot za Slovence. Foto: Tina Uršič
Četrtkova tekma bo veliko bolj pomembna za Špance kot za Slovence. Foto: Tina Uršič
Zvonimir Serdarušić in Uroš Zorman
Zvonimir Serdarušić ima težave z motivacijo svojih varovancev. Foto: Reuters
Klemen Cehte
Debi na prvenstvu naj bi dočakal Klemen Cehte. Foto: EPA
Za konec še s Španci


Slovenci so s torkovim porazom proti Francozom izgubili vse možnosti za preboj v polfinale evropskega prvenstva. V četrtek ob 18.30 jih v Innsbrucku čaka še zadnja tekma proti Španiji, a motivacija varovancev Zvonimirja Serdarušića je vse prej kot na primerni ravni.
"Nova naloga pomembnejša od vrnitve k ženi"
"Kaj lahko pričakujemo pred tekmo s Španijo? Bolje je, da se vprašamo, kaj se zdaj dogaja v glavah mojih igralcev. Do zdaj se nismo ukvarjali s tekmečevo taktiko in strategijo za naš zadnji obračun na evropskem prvenstvu, temveč z mizernimi vprašanji, kot so, denimo: ali nismo že predolgo tukaj in ali se bomo takoj po četrtkovi tekmi odpravili v domovino? Ko nekdo tako razmišlja, potem to pomeni, da gremo jutri zgolj oddelat tisto, kar moramo, potem pa se bomo sklonjenih glav vrnili v Slovenijo. V tem trenutku lahko poskusim le spremeniti razmišljanje mojih igralcev in jim vcepiti miselnost, da je pred njimi nova naloga, ki je v tem trenutku pomembnejša od vrnitve k ženi ali družini. V svojem dolgoletnem trenerskem mandatu se s takšnimi težavami nisem soočal, močno pa upam, da se bo to v prihodnje spremenilo," je na sredinem popoldanskem druženju reprezentance s slovenskimi novinarji povedal Serdarušić in nakazal, da se v prihodnje obetajo nekatere kadrovske spremembe.

Špiler: "Tekma ni nepomembna"
Proti Špancem gotovo ne bo igral Dragan Gajič, ki si je poškodoval mišico na levi roki, najbrž pa bo prvič v slovenski ekipi Klemen Cehte.

"V zadnjem obračunu bomo skušali premagati Špance, takšno slovo od prvenstva bi bilo najboljše za vse nas v reprezentanci. Španija je dobra ekipa, poskušali se ji bomo zoperstaviti z dobro obrambo, hitrim kroženjem žoge in nasprotnimi (pol)protinapadi, torej igro, ki nas je krasila v prvem delu zaključnega turnirja," je pred obračunom s Španci dejal Vid Kavtičnik, medtem ko je David Špiler dodal: "Tekma ni nepomembna, odloča o četrtem mestu v naši skupini, torej skupnem sedmem ali osmem mestu na evropskem prvenstvu, kar po mojem mnenju niti ne bi bil tako slab rezultat. V to tekmo ne gremo z mislijo, da jo bomo izgubili. Tekmeca bomo poskušali ustaviti s hitro igro in z ostrim ritmom ter onemogočiti pogoste menjave španskih igralcev iz napada v obrambo."

Špance v polfinale peljeta zmaga proti Sloveniji in slavje Poljakov, ki so si že zagotovili vstopnico za zaključne boje na Dunaju, proti Francozom.
Skupina II, 3. krog:

Četrtek ob 16.30:

NEMČIJA - ČEŠKA
Ob 18.30:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
Ob 20.30:
POLJSKA - FRANCIJA

 
Lestvica:
FRANCIJA 4 3 1 0 +12 (3) 7 točk
POLJSKA * 4 3 1 0 +9 (3) 7
ŠPANIJA 4 2 1 1 +11 (3) 5
ČEŠKA 4 1 0 3 -10 (0) 2
SLOVENIJA 4 0 2 2 -11 (2) 2
NEMČIJA 4 0 1 3 -5 (1) 1
( ) - točke iz prvega dela
* - že v polfinalu
Za konec še s Španci