23-letni Škofjeločan Jure Dolenec se je ob odsotnosti poškodovanega Jureta Natka dobro uveljavil na mestu desnega zunanjega. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
23-letni Škofjeločan Jure Dolenec se je ob odsotnosti poškodovanega Jureta Natka dobro uveljavil na mestu desnega zunanjega. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Gorazd Škof
34-letni Gorazd Škof je na prvenstvu pokazal dobro formo. Foto: EPA

Zmagovalec se bo neposredno uvrstil na enega od dveh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev v aprilu, medtem ko bo poraženec upal, da bo prvak Srbija, saj bo kvalifikacije za London v tem primeru igral tudi sam. Kako torej do zmage nad Makedonci?

Dolenec: Ustaviti Lazarova
"Najpomembnejša je naša igra v obrambi. Moramo ustaviti Kira Lazarova, njegove zadetke, njegove podaje na krožnega napadalca, v bistvu cela makedonska igra poteka prek njega. Če nam to uspe, smo že blizu uspehu. Na drugi strani bo pomembno, kako se bomo znašli ob njihovi 3-2-1 obrambi. Hitrost je na naši strani, in to bi lahko bila naša prednost. Verjamem, da lahko zabijemo zadostno število golov. V vsakem primeru pa bo - glede na dozdajšnje tekme Makedonije - atmosfera zelo dobra. Rajši vidim, da nekaj tisoč navijačev navija za Makedonce, kot da bi bilo vse tiho. Upam, da bomo z zmago potrdili rezultat, ki smo ga že naredili," razmišlja Dolenec.

Škof: Individualna kakovost na naši strani
Izkušeni vratar Gorazd Škof meni, da bo "samo treba zmanjšati število izgubljenih žog oziroma tehničnih napak, in to je to. Drugo je vse v redu. Mislim, da je indiviudalna kvaliteta na naši strani. Imamo tudi daljšo klop". Z Lazarovim se Brežičan ne obremenjuje. "Lazarov je strelec. Jaz se s tem ne obremenjujem. Naj doseže on 15 golov. V 90 odstotkih ekipe, za katere kdo zabije 15 golov, izgubijo. Pomembnejše bo, da ustavimo druge," odgovarja Škof.

Vse je v naših rokah in glavah
Škof se tudi pritiska s tribun ne boji. "Odigrali smo že toliko tekem na prvenstvu, da je lahko zaradi mene na tribunah 15.000 Makedoncev. Vse je namreč v naših rokah in glavah. Pač tekma kot vsaka druga, a ima določeno večjo težo zaradi olimpijskih iger, in to je to," hladnokrvno dodaja najstarejši član slovenske reprezentance.

Iz Beograda