Dobro razpoloženi Uroš Zorman, Dragan Gajič in Boris Denič so predstavili
Dobro razpoloženi Uroš Zorman, Dragan Gajič in Boris Denič so predstavili "načrte" za zadnjo tekmo na prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Beograd
Zaključne boje bo gostila beograjska dvorana Arena, ki sprejme 20.000 gledalcev. Zgrajena je bila leta 2004. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Beograd
Beograd je pokrit s snežno odejo. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Rokometaši sanjajo o Londonu

Že pred odhodom v približno 80 kilometrov oddaljeno srbsko prestolnico so selektor Boris Denič, kapetan Uroš Zorman in najboljši slovenski strelec Dragan Gajič stopili pred novinarje. "Ne morem mimo tega, da smo srečo sprovocirali s svojim odnosom, voljo, hotenjem in tudi igro," se je za Slovenijo ugodnega razpleta tekem zadnjega dne drugega dela prvenstva še enkrat spomnil Denič. Podobno je menil tudi Zorman: "Ponosen sem na ekipo. Srečo smo si zaslužili s srčnostjo in borbenostjo. Ne bom veliko filozofiral. V petek želimo zmagati in postaviti piko na i našim igram na prvenstvu."

Počivali bomo prihodnji teden
Vložek je velik. Zmagovalec se bo uvrstil v aprilske kvalifikacije za olimpijske igre, medtem ko poraženec lahko le upa, da bo v nedeljo Srbija postala prvak. V tem primeru bo namreč olimpijske kvalifikacije igral tudi on. "Še na nobeni tekmi na tem prvenstvu nismo zatajili. Tudi tokrat ne bo 'šparanja'. Spočili se bomo naslednji teden," zatrjuje Zorman.

Makedonija presenečenje prvenstva
Selektor Denič je o obračunu z Makedonci dejal: "Makedonija je presenečenje prvenstva. Igra srčno, zaradi podpore navijačev se počuti kot doma. Igrajo obrambo 3-2-1, ki precej izčrpava, a so hud tempo vzdržali. Pričakujem bolj boksarsko tekmo kot rokomet." Gajič meni, da je Slovenija kakovostnejša: "Oboji igramo zelo srčno, a prepričan sem, da smo kvalitetnejši. Naredili bomo vse, da izpolnimo cilj."

Peto mesto kot zlata kolajna
Slovenci bi z zmago izenačili drugi največji uspeh na evropskih prvenstvih. Leta 2000 so bili namreč v Zagrebu prav tako peti. Boljši so bili le leta 2004 na domačem prvenstvu - drugi. "Mislim, da se še ne zavedamo, kaj smo napravili. Za to reprezentanco bo peto mesto kot zlata kolajna," dodaja Zorman.

Vseh pet medsebojnih tekem Sloveniji
Slovenija in Makedonija sta se do zdaj na uradnih tekmah pomerili le v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2008, ko so obe tekmi Slovenci dobili (33:28, 33:32). Slovenija je slavila tudi na vseh treh prijateljskih tekmah.

Zima v Srbiji
Po treh dneh spomladanskega vremena je z (rahlim) sneženjem tudi v Novi Sad prišla zima. Še bolj je ta očitna v Beogradu, ki ga prekriva nekajcentimetrska snežna odeja, temperatura pa se je spustila pod ledišče. A "smučarjem" Slovencem bi moralo tudi to vreme ustrezati ...

ZAKLJUČNI BOJI, Beograd

ZA 5. MESTO

Petek ob 15.15 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
MAKEDONIJA - SLOVENIJA

POLFINALE
Petek ob 17.45:
DANSKA - ŠPANIJA
Ob 20.15:
SRBIJA - HRVAŠKA

ZA 3. MESTO
Nedelja ob 14.30

FINALE
Nedelja ob 17.00

Iz Beograda

Rokometaši sanjajo o Londonu