Najboljši črnogorski strelec Vasko Ševaljević (9 golov) je v eni izmed akcij takole ustavljal Damirja Bičanića. Foto: EPA
Najboljši črnogorski strelec Vasko Ševaljević (9 golov) je v eni izmed akcij takole ustavljal Damirja Bičanića. Foto: EPA
Nikola Karabatić
Nikola Karabatić je odigral vrhunsko partijo. Iz desetih poskusov je dosegel osem golov. Foto: EPA

Črna gora se je v prvem polčasu dobro upirala favorizirani Hrvaški, ki je na odmor odšla s +1 (12:13). V nadaljevanju so se Hrvati le odlepili in ves čas držali prednost nekaj golov za mirno končnico.

Najboljši strelec tekme je bil z devetimi goli Črnogorec Vasko Ševaljević, medtem ko jih je pri Hrvatih Ivan Čupić dosegel šest.

Srbija dobro začela, a slabo končala
Bolj izenačeno je bilo na obračunu med Rusi in Srbi. Ti so v prvem polčasu že povedli z 9:5, a so jih Rusi do odmora ujeli (14:14). V nadaljevanju je Rusija ves čas rahlo vodila. Po golu najboljšega strelca Marka Vujina za 25:24 sta vse dvome o zmagovalcu razblinila Pavel Atman in Dmitrij Kovalev.

Anić, Karabatić in Dumoulin francoski junaki
V večernem derbiju je Francija z 28:27 premagala Poljsko, ki je po Srbiji že drugič zapored izgubila za gol. V sicer izenačeni tekmi so Francozi nekaj minut pred koncem že vodili s tremi goli razlike, a so se Poljaki vrnili. Mariusz Jurkiewicz je izenačil na 27:27. Francija je po minuti odmora izpeljala napad, ki ga je uspešno zaključil Igor Anić. Najzaslužnejša za francosko zmago sta bila sicer Nikola Karabatić, ki je dosegel osem golov, in vratar Cyril Dumoulin, ki je zbral 17 obramb.

Švedska je kljub 13 golom Sergeja Rutenke gladko opravila z Belorusijo (30:22).

EVROPSKO PRVENSTVO NA DANSKEM

SKUPINA C, Aarhus

2. KROG


RUSIJA - SRBIJA 27:25 (14:14)
Jevdokimov 5; Vujin 6.

POLJSKA - FRANCIJA 27:28 (14:15)
Lucak 5; Karabatić 8.

Vrstni red: Francija 4, Rusija in Srbija 2, Poljska brez točk.

SKUPINA D, Köbenhavn

2. KROG

ČRNA GORA - HRVAŠKA 22:27 (12:13)
Ševaljević 9; Čupić 6.

BELORUSIJA - ŠVEDSKA 22:30 (10:13)
S. Rutenka 13; Petersen 8.

Vrstni red: Hrvaška in Švedska 4, Črna gora in Belorusija 0 točk.