Koprska Bonifika je dočakala nov rokometni praznik. Škoda, da navijači Cimosa po srčni predstavi njihovih ljubljencev v drugem polčasu niso mogli proslaviti vsaj točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koprska Bonifika je dočakala nov rokometni praznik. Škoda, da navijači Cimosa po srčni predstavi njihovih ljubljencev v drugem polčasu niso mogli proslaviti vsaj točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milorad Krivokapić
Milorad Krivokapić je zapravil sedemmetrovko za vodstvo s 24:23. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Renato Vugrinec
Renato Vugrinec se je z nemškimi prvaki vrnil v Koper, kjer ima sicer stalno prebivališče. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V izjemno napeti končnici je imel slabi dve minuti pred koncem Milorad Krivokapić priložnost, da Cimosu prinese prvo vodstvo na srečanju, vendar je Dan Beutler njegov strel s sedmih metrov ubranil.
Na drugi strani je bil minuto pred iztekom s črte, ki označuje kazenski strel, bolj zbran Hans Lindberg, Koprčani pa po minuti odmora v zadnjih 22 sekundah niso izkoristili zadnjega napada. Beutler je namreč ustavil tudi strel Uroša Rapotca tik pred zadnjim piskom sirene.
Cimos se je vrnil z delnim izidom 6:0
Prvi zadetek v polni Bonifiki je dosegel Slovenec v dresu Hamburga Renato Vugrinec, gostje pa so hitro povedli s 6:1. V 15. minuti je Krivokapić znižal na 5:8, nato je razlika znova rasla. S +7 je Hamburg prvič povedel pri izidu 13:6. Pri domačih sta bila do odmora najboljša strelca Bojan Skoko s štirimi in Krivokapić s tremi zadetki.
Vugrinec je na začetku drugega polčasa zadel za vodstvo z 18:11, v 41. minuti je bilo še 19:13, nato je sledila izjemna serija Cimosa in delni izid 6:0. Štiri zadetke je v tem obdobju dosegel Rapotec. V 49. minuti je izenačil na 19:19, izid je bil nato poravnan tudi v 52. (21:21), 55. (22:22) in 57. minuti (23:23).
Vran dostojno zamenjal Škofa
Domači, ki so v Bonifiki izgubili prvič po maju 2009 (Gorenje), so bili nekoliko oslabljeni. V ekipo se je vrnil krožni napadalec Skoko, zobe je stisnil tudi Sebastian Skube, nista pa igrala vratar Gorazd Škof in Robi Konečnik. Namesto Škofa je v vratih stal Jure Vran in se izkazal s 13 obrambami.
HSV je v zadnji sezoni v nemškem prvenstvu prekinil Kielovo vladavino. Zanj med drugim igrajo Pascal Hens, Johannes Bitter, brata Gille in hrvaška trojka Lacković-Duvnjak-Vori. V letošnji Ligi prvakov še ni izgubil točke.

Izjavi po tekmi

Fredi Radojkovič, trener Cimos Kopra: "Žal mi je, da nismo osvojili vsaj točke. V drugem polčasu nismo bili le enakovredni, temveč boljši nasprotnik. V prvem polčasu smo preveč spoštovali imenitnega tekmeca, v drugem pa smo se zmenili, da gremo na 'glavo'. V obrambi smo igrali fenomenalno, Jure Vran je bil odličen, v napadu pa smo imeli celo napad za izenačenje. Glede na prikazano v drugem polčasu, bi si zaslužili vsaj točko."

Dean Bombač, igralec Cimos Kopra: "Moja ekipa je pokazala karakter in to izjemen karakter. V prvem polčasu so se Nemci enostavno sprehajali in norčevali z nami, v drugem polčasu pa smo z veliko željo po igri in borbenostjo tekmo preobrnili. Naša obramba je bila na najvišji možni ravni, tudi Hamburg ni imel pravega odgovora nanjo. Na koncu nam je malce zmanjkalo sreče, a bili smo blizu."

Skupina C:
CIMOS KOPER - HAMBURG 23:24 (10:17)

Krivokapić  5      Lacković    5
Skoko       5      Lindberg    4
Rapotec     4      Duvnjak     3
Bombač      3      Vugrinec    3
Skube       2      Jansen      3
Poklar      2      Flohr       2
Brumen      1      Schröder    1
Osmajič     1      Vori        1
                   B. Gille    1
                   Hens        1
                                
Sedemmetrovke:    2/4; 3/4      
  Izključitve:  2 min; 4 min    
2.700 gledalcev                 


ST. PETERSBURG
- CONSTANTA 27:25
METALURG - WISLA PLOCK 31:26
Hamburg 8, Metalurg 5, Wisla in Cimos Koper po 4, St. Peterburg 3, Constanta 0 točk.
Skupina A:
SÄVEHOF - BOSNA 24:20
CROATIA OSIGURANJE - BARCELONA 30:31
CHAMBERY - KADETTEN 33:29

Barcelona 8, Croatia in Chambery po 6, Kadetten in Sävehof 2, Bosna 0 točk.

Skupina B:
VESZPREM - ČEHOVSKI MEDVEDI 24:22
TARGI KIELCE - SILKEBORG 37:29
FÜCHSE BERLIN - ATLETICO MADRID 33:37

Atletico 7, Veszprem 6, Füchse 5, Kielce 4, Čehovski medvedi 2, Silkeborg 0.
Skupina D:
ADEMAR LEON - KIEL 28:28
KÖBENHAVN - MONTPELLIER 31:29
PARTIZAN - PICK SZEGED 23:29

Köbenhavn in Montpellier po 6, Ademar Leon 5, Kiel 4, Szeged 2, Partizan 0.