Vsi za enega, eden za vse. Slovence sta krasila borbenost in izjemen moštveni duh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vsi za enega, eden za vse. Slovence sta krasila borbenost in izjemen moštveni duh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uroš Zorman
Uroš Zorman je izpolnil, kar je obljubljal v napovedniku pred tekmo: da bo kapetan zmagovitega moštva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boris Denič
Boris Denič dokazuje, da se v selektorskih čevljih odlično počuti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rokometaši ugnali Poljake

Ne samo zato, ker je Slovenija naredila velik korak proti evropskemu prvenstvu, ki bo januarja 2012 v Srbiji, ampak tudi zato, ker je selektor Boris Denič reprezentanco po nenadnem odhodu Zvonimirja Serdarušića stabiliziral in jo uspešno pomladil. Proti Poljakom sta tako v članski reprezentanci debitirala Jure Sušin in komaj 19-letni Matej Gaber, za katerega Denič pravi "da je Slovenija z njim dobila reprezentanta za naslednjih deset let".

Skok: Odlično se razumemo
A mladi Gorenjec še ni bil v glavni vlogi, ki je tokrat pripadla nekoliko izkušenejšim. V vratih je blestel Matevž Skok, ki je slabo minuto pred koncem pri izidu 30:28 ubranil poskus Roberta Orzechowskega, s čimer je razblinil še zadnje poljske upe. "Vedeli smo, da tekme ne bo konec v 1. polčasu. Igrali smo agresivno, saj smo upali, da nas morda Poljaki ne bodo mogli dohajati. In mogoče jim je res zmanjkalo sape. Razpoloženje v reprezentanci je odlično, fantje se poznamo iz mlajših generacij, poznamo se iz klubov, tako da je to ključ do uspeha. Fenomenalno je igrati pred takšno publiko. Zdaj gremo na polno naprej. Zagotovo se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo."

Špiler: Dvignili bomo slovenski rokomet
David Špiler
je izpostavil, da jih je nekoliko zmedlo tesno poljsko pokrivanje Uroša Zormana: "Nervoza se je pojavila, ko so nam trdo 'prijeli' Zormana. To smo sicer pričakovali, a smo se mogoče preslabo pripravili na to. Čeprav smo v 1. polčasu naredili nekaj neumnih napak, smo imeli aktiven rezultat. Dejali smo si, da moramo iti samo korak po korak in na koncu nam je uspelo. Smo nova generacija in mislim, da se bo rokomet v Sloveniji spet začel dvigovati. Vesel sem, da se je rokomet vrnil v Ljubljano. Pred takšno publiko je bilo fenomenalno igrati."

Zorman: Vse je bilo v žaru borbe
Kapetan Zorman, ki se je sredi sezone preselil h Kielcam, je bil najbolj na udaru Poljakov. Verbalnih obračunov med njim in igralci v rdeče-belih dresih ni manjkalo. "To ni nič posebnega. Vse je bilo v žaru borbe. Mi smo svoje s to tekmo naredili. Vsa čast našim fantom in publiki. Videli ste, kakšni orjaki so Poljaki, kakšni palčki smo pa mi. Tekma na Poljskem nas konec koncev ne zanima več. Če doma premagamo še Ukrajino, smo na evropskem prvenstvu," je bil z opravljenim zadovoljen Zorman. Najboljši strelec tekme Dragan Gajić je priznal, da so naelektreno vzdušje nekoliko namerno ustvarili tudi sami, saj so želeli prebuditi občinstvo, ki je vmes malo zaspala. Sicer pa za sobotno tekmo na Poljskem napoveduje igro na zmago, čeprav se zaveda, da bo težko, saj bodo Poljaki skušali vrniti za poraz.

Denič: Fantje so šli, kolikor so jih nesle noge
Selektor Denič je že v prve četrt ure na igrišče poslal vse igralce z izjemo drugega vratarja: "Zamislil sem si, da bi z menjavami in visokim ritmom izčrpavali Poljake. Mislim, da so fantje šli, kolikor so jih nesle noge. Na srečo smo se v pravem trenutku odlepili. Zagotovo smo s to zmago zelo blizu evropskemu prvenstvu, a opozarjam, da nismo še tam. Naša prednost na Poljskem bo neobremenjenost."

Še nekaj utrinkov s tekme, ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf Sandi Fišer, si oglejte v spodnji galeriji.

Rokometaši ugnali Poljake