Dragan Gajić bo kljub lažji poškodbi stegenske mišice stisnil zobe. Foto: Aleš Fevžer
Dragan Gajić bo kljub lažji poškodbi stegenske mišice stisnil zobe. Foto: Aleš Fevžer
Vid Kavtičnik
V Velenju ne bo Vida Kavtičnika, ki je odšel v Francijo na porod sina. Zamenjal ga bo Gašper Marguč. Foto: Aleš Fevžer

Gajić verjame, da je razliko v nedeljo (18.00 - prenos na TV (Slovenija 3) v Velenju mogoče nadoknaditi in se uvrstiti na svetovno prvenstvo v Katar. "Odigrati moramo ostro v obrambi, na meji izključitve. In pa ogromno moramo teči, saj imamo težave na postavljeno obrambo," je o receptu za uspeh proti vzhodnim sosedom dejal "Gajo".


Kako bi ocenili izid iz Veszprema? Česa vam je najbolj primanjkovalo do še ugodnejšega izkupička?

Iskreno, glede na igro, ki smo jo prikazali, je rezultat znosen. Tri zadetke lahko nadoknadimo. Sicer pa nam je zmanjkalo nekaj odločnosti, v določenem trenutku tudi zbranosti, v obrambi smo naredili nekaj osnovnošolskih neumnosti. Rezultat je takšen, kot je, k sreči pa je vse še odprto.

Je bilo po porazu v slačilnici kaj povišanih tonov?
Pogovorili smo se normalno, čeprav mislim, da glede na to, kakšno ekipo imamo, ne bi bilo slabo, če bi kdo povzdignil glas. Kakor koli, najpomembneje je to, da smo ostali ekipa.

So vas Madžari s čimer koli presenetili?
Ne, niso me presenetili. Vedeli smo, da ne bodo držali do konca v visokem tempu. Premagali smo sami sebe. Nismo izkoristili vseh adutov. Mislim, da nas tudi v Velenju ne morejo presenetiti. Vemo, da bodo poskusili igro umiriti, mi pa jim moramo vsiliti svoj ritem.

Kako se boste lotili povratne tekme? Kje imate največ rezerv?
Po prvi tekmi lahko rečemo, da imamo ogromno rezerv v napadu. Moramo igrati več proti krilom, da se odpre tudi več prostora za krožnega napadalca. Moramo odigrati nekaj podobnega kot januarja proti Ukrajini, to je znotraj devetmetrskega prostora dobiti dvoboje ena na ena. Odigrati moramo ostro v obrambi, na meji izključitve. In pa ogromno moramo teči, glede na to, da imamo težave na postavljeno obrambo.

Zdi se, da je bilo veliko število napak na prvi tekmi tudi posledica utrujenosti. Bo tokrat dovolj moči?
Utrujenost, to je relativno. Treba je odigrati vseh 60 minut. V klubu so še težje tekme. To je igra psihe, v glavi se je treba pripraviti. 60 minut v primerjavi s 70 tekmami, ki smo jih odigrali letos, ni nič. To ni in ne sme biti izgovor.

Kakšna je morala v ekipi?
Odločnost je prisotna, zagotovo tudi malo strahu, kar pa je pozitivno. Vsi komaj čakamo, da se tekma začne. Če bomo vsi skupaj težili k temu, da se uvrstimo v Katar, se nam ni treba ničesar bati.

Odsotnost Uroša Zormana, Mihe Žvižeja, Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije se pozna, kajne?
Zagotovo. Nismo reprezentanca, ki bi imela na voljo 50 igralcev. Nimamo 'šuterja', ki bi lahko zabil z desetih metrov. Zorman lahko naredi razliko tako na igrišču kot tudi zunaj njega. A zdaj bo moral vsak izmed nas iztisniti še dodatno energijo in povleči ekipo na pravo pot.

Lani se vam z Belorusi ni izšlo. Vam lahko izkušnje in nauki s tiste tekme kaj pomagajo proti Madžarom?
Položaj ni čisto enak, saj se tu igrata dve tekmi na izpadanje. A dejstvo je, da vsaka šola prav pride. Iz vsake negativne izkušnje je treba potegniti nekaj dobrega. Mogoče lani z glavami nismo bili čisto pri tekmi. V nedeljo moramo stopiti na igrišče vsi za enega, eden za vse, odločni. Če bodo Madžari na koncu boljši, jim bomo segli v roke in to je to.