Branko Tamše je pripravljen na nov evropski izziv. Foto: MMC RTV SLO
Branko Tamše je pripravljen na nov evropski izziv. Foto: MMC RTV SLO

Obe ekipi imata pred 7. krogom 10 točk. Za Makedonce igrata tudi nekdanja slovenska reprezentanta Renato Vugrinec in Miladin Kozlina. Izbranci Branka Tamšeta so v generalki za Ligo prvakov zanesljivo premagali koprski Cimos, novi točki načrtuje tudi na sobotnem obračunu.

Za Metalurga igra devet reprezentantov
"Časa za pripravo ni veliko, vendar smo se že navadili na tovrstno časovno stisko. Gostili bomo kakovostno ekipo, ki nas je na prvi tekmi v Skopju zasenčila v prvem polčasu. Za Metalurga nastopa kar devet makedonskih reprezentantov, če temu prištejemo še izvrstnega srbskega vratarja Darka Stanića, Kozlino in Vugrinca, potem dobimo kakovosten in močan paket. Treba se je zavedati, da nevarnost na naša vrata preti z vseh strani. Iz zunanje vrste so najbolj nevarni Naumče Mojsovki, Vugrinec in Kozlina, ki lahko zabijejo od daleč, prav tako pa imajo dobro izdelano tranzicijo na črto. Imajo tudi dva močna krožna napadalca, Črnogorca Mladena Rakčevića in Vanča Dimovskega, ki sta kljub svoji nizki rasti zelo iznajdljiva in okretna. Igrajo klasično 6-0 obrambo, iz katere prehajajo v hitre protinapade, in če jim to onemogočimo, potem smo naredili velik korak k zmagi," je tekmeca predstavil trener slovenskih prvakov Tamše.

Gaber: Vse izhaja iz obrambe
"Čaka nas težka tekma. Na naš parket prihaja skopski Metalurg, ki nam je na prvi tekmi nadel rogove, zato je zdaj čas, da jim vrnemo milo za drago. Za pripravo imamo na voljo dva dni in analiza nasprotnika bo ključnega pomena. Zavedamo se, da vse izhaja iz obrambe, če ponovimo našo predstavo z zadnje tekme s Koprom in dodamo še nekaj malega, potem lahko računamo na zmago. Prvi obračun v Skopju nam je podal določene odgovore, a dejstvo je, da moramo biti zbrani vseh šestdeset minut, le v tem primeru se lahko nadejamo novih točk," pa je dodal reprezentančni krožni napadalec Matej Gaber.
Liga prvakov, skupina C, sobota ob 16.30:
GORENJE - METALURG
Sobota:
VIVE KIELCE - ST. PETERSBURG
Nedelja:
CHAMBERY - SILKEBORG
Kielce 14, Metalurg in Gorenje 10, Silkeborg 6, St. Petersburg 2, Chambery 0 točk.