Rokometaši Cimosa merijo na najvišja mesta. V preteklosti so že dokazali, da so tega sposobni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rokometaši Cimosa merijo na najvišja mesta. V preteklosti so že dokazali, da so tega sposobni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nikola Manojlović
Srbski reprezentant Nikola Manojlović je na slovensko obalo prišel iz Velenja. Foto: Urban Urbanc

Koprčani napovedujejo boja za državni in pokalni naslov, v Ligi EHF pa pričakujejo, da se bodo uvrstili v spomladanski del, ki bo potekal v obliki lige. Seveda pa si bodo poskušali že pred tem, 8. in 9. septembra, na turnirju v francoskem Saint Raphaelu priigrati vozovnico za Ligo prvakov.

Cimos zaprl uspešno "triletko" in odprl novo
Cimos je v lanski sezoni zaprl izjemno uspešno triado, v kateri je v preteklih treh sezonah osvojil državni in pokalni naslov, Pokal izzivalcev in se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov. "Zdaj odpiramo nov ciklus in naš prvi cilj je v Koper spet vrniti državni in pokalni naslov," je bil jasen koprski trener Fredi Radojković.

Največje okrepitve Manojlović, Gavranović in Bošković
V koprskem moštvu je osem novincev. To so trije bronasti z letošnjega evropskega prvenstva Jan Gorela, Dušan Fidel in Gašper Hrastnik, dva talenta koprske rokometne šole (Bratkovič in Nino Grzentič) ter trije tuji rokometaši Nikola Manojlović (levi zunanji, srednji), Novak Bošković (desni zunanji) in Filip Gavranović (krožni napadalec). Največ se pričakuje od zadnjih treh, medtem ko bodo drugi pridobivali izkušnje na najvišji ravni. Klub so sicer zapustili Bojan Skoko, Matjaž Mlakar, Nikola Džono in Sebastjan Skube.

Radojković: Imam večjo izbiro kot lani
"Gre za mešanico izkušenj in mladosti. Trenutno delam z dvajsetimi rokometaši, od katerih je 12 mlajših, samo sedem pa starejših od 23 let. Ekipo smo sestavili iz izkušenih rokometašev in talentiranih igralcev, ki imajo v Kopru priložnost, da se dokažejo in razvijejo v vrhunske rokometaše. Prepričan sem, da bodo svojo priložnost skušali v največji meri izkoristili. Menim, da imam večjo izbiro, kot sem jo imel v lanski sezoni in zaradi te širine mislim, da bomo lahko odigrali vidnejšo vlogo v domačem prvenstvu, kot smo jo lani," je povedal Radojković.

Koprčane v tem tednu čaka nastop na močnem mednarodnem turnirju v Doboju, kjer se bodo pomerili tudi z Ademarjem iz Leona, Pickom iz Szegeda in domačo Slogo.