Zagrebčani (v modrih dresih, fotografija je arhivska) imajo le pet igralcev, ki niso okuženi z novim koronavirusom, zato sta tekmi s Flensburgom odpovedani. Foto: EPA
Zagrebčani (v modrih dresih, fotografija je arhivska) imajo le pet igralcev, ki niso okuženi z novim koronavirusom, zato sta tekmi s Flensburgom odpovedani. Foto: EPA

Zagrebčani bi morali gostiti Flensburg že 1. aprila, a so morali dvoboj zaradi primerov okužb z novim koronavirusom v vrstah hrvaškega prvaka, kjer igrata tudi Slovenca Darko Stojnić in Aleks Vlah, preložiti.

EHF: Zagrebčani ne morejo sestaviti konkurenčne ekipe
Po tekmovalnem uradnem postopku so tekmo prestavili v Nemčijo, kjer bi ta teden – v sredo in četrtek – odigrali oba obračuna. Kljub novim primerom okužb v hrvaški ekipi sta kluba iskala rešitve za igranje tekem, edina možnost so bile poznejše prijave igralcev, a je, kot pišejo pri EHF-ju, hitro postalo jasno, da Zagrebčani ne morejo sestaviti konkurenčne ekipe. Zato so bili pri EHF-ju "prisiljeni odpovedati obe tekmi". Zagreb ima namreč samo pet igralcev, ki niso okuženi z novim koronavirusom.

Flensburg bo v četrtfinalu igral proti boljšemu iz dvoboja med Portom in Aalborgom. Prvo tekmo so Portugalci dobili z 32:29. Povratna tekma bo v sredo. V četrtfinalu je ob Flensburgu še Barcelona, ki je izločila Elverum.

Povratna tekma za Celjane najbrž le še formalnost
Preostali člani najboljše osmerice bodo znani v sredo in četrtek, ko bo svojo povratno tekmo igralo tudi Celje, ki pa je proti PSG-ju v izgubljenem položaju, saj je že doma izgubilo s 24:37.

ROKOMET (M) – LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme

Četrtek ob 20.45:
PSG – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 37:24

BARCELONA – Elverum 39:19 (20:10) 37:25
Dolenec 5, Makuc 2 za Barcelono.

Sreda ob 18.45:
AALBORG – PORTO 29:32

KIEL – PICK SZEGED 33:28

Ob 20.45:
VIVE KIELCE – NANTES 25:24

Četrtek ob 18.45:
MEŠKOV – MOTOR ZAPOROŽJE 30:32

VESZPREM – VARDAR 41:27

FLENSBURG – Zagreb b. b.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.