Najboljša strelka Krima je bila Andrea Penezić, ki je dala osem golov. Na prvi tekmi je mrežo Ferencvarosa zadela devetkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Najboljša strelka Krima je bila Andrea Penezić, ki je dala osem golov. Na prvi tekmi je mrežo Ferencvarosa zadela devetkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odlično je igrala tudi Nemka NinaWörz, ki je zadela sedemkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Carmen Martin je zabila petkrat. Španka, ki igra na desnem krilu, je dosegla tudi zadetek dve minuti pred koncem, ko je razblinila vse dvome o končni razliki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke na poti v polfinale

Na Madžarskem so bile boljše rokometašice Ferencvarosa, ki so slavile s štirimi goli prednosti. Krimovke so si pred tekmo zadale nalogo, da premagajo nasprotnice za pet zadetkov. To jim je uspelo, Madžarkam, s katerimi imajo tako boljši medsebojni izid, so prizadejale prvi poraz v drugem delu in se prebile na vrh skupine B. Slovenske prvakinje so blizu uvrstitve med najboljše štiri v elitni Ligi prvakinj. V napadu sta bili najbolj razigrani Andrea Penezić z osmimi in Nina Wörtz s sedmimi goli. V vratih Krima je bila zelo razpoložena Jelena Grubišić.

Uvodne minute tekme so sicer minile v znamenju gostujočih rokometašic, a so varovanke Toneta Tislja približno na polovici polčasa prevzele pobudo in v 19. minuti, ko je zadela Barbara Varlec Lazović, povedle z 10:8. Približno dve minuti pozneje je v protinapadu Tamara Mavsar razliko povišala na +3. Krimovke so po zaslugi Grubišićeve imele celo priložnost, da povedejo za štiri, vendar so prehitro zaključevale napade, gostje pa so se uspele približati vsega na gol zaostanka. Z dobro končnico polčasa so nato znova prišle do prednosti treh golov. Za 15:12 je zadela Penezićeva.

Martinova zapečatila gostujočo usodo
Po treh minutah drugega dela so Ljubljančanke povedle z želeno razliko petih zadetkov. Uspešna je bila Wörzova, ki je nato v osmi minuti drugega polčasa zadela še za osem golov naskoka. S hitrimi protinapadi so gostje v vsega dveh minutah znižale znova na pet golov. Po nekaj menjavah v vrstah Krima so Madžarke celo znižale na 29:25, a so nato znova v višjo prestavo prestavile domače rokometašice in tekmo zanesljivo pripeljale do konca.

Odločilen zadetek je dosegla Carmen Martin. Dve minuti pred koncem tekme so rokometašice Ferencvarosa krenile v protinapad, a je Bojana Varlec Lazović prestregla žogo in Penezićeva je na nasprotni strani v ''kontri'' našla Martinovo, ki je zadela za končnih 31:25. Ob tem je bila izključena še Zsuzsanna Tomori.

Kakovostna igra v vseh segmentih
"Igrali smo zelo kvalitetno v vseh segmentih igre. Bila je prisotna tudi prava mera volje in želje, tako da moram resnično čestitati svojim sodelavcem in igralkam za kvalitetno pripravo in odlično odigrano tekmo. Najbolj pomembno zdaj je, da se nam ne ponovi evforija kot po tekmi z Valceo, ko smo bili igralke kar preveč samozavestne. To je samo ena tekma in vsako naslednjo moramo odigrati tako ali še bolje. Ta zmaga nam sicer še ne odpira velikih vrat, naslednja pa že. A treba je iti korak za korakom," je po tekmi povedal Tiselj.

Andrea Penezić pa je dodala: "Vedeli smo, da bo tekma težka in da moramo zmagati za pet zadetkov. Odigrali smo zelo dobro v obrambi, ki je bila ves čas čvrsta in agresivna. V napadu smo sicer naredili nekaj napak, vendar gledano vse skupaj je bila napadalna igra zelo korektna."

DRUGI DEL, 4. krog
Skupina B:

KRIM MERCATOR - FERENCVAROS
31:25 (15:12)

Krim Mercator: Penezić 8, Wörz 7, Martin 5, Mavsar (1), Torstensson in Varlec Lazović po 3, Piedade in Krpež po 1.

Fernecvaros: Szuczanszki 8, Tomori 7, Cifra 4, Szamoransky in Dajka po 2, Szarka 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 0/0
Izključitve: 4 min; 2 min

ZVEZDA ZVENIGOROD - OLTCHIM VALCEA
23:26 (15:13)

Krim in Ferencvaros po 6, Oltchim Valcea 4, Zvezda Zvenigorod brez točk.

Skupina A:
RANDERS - BUDUĆNOST
20:20 (11:8)

GYÖR
- LARVIK
30:24 (15:13)

Györ 8, Larvik 4, Budućnost 3, Randers 1 točka.

Krimovke na poti v polfinale