Rokometašice Krima Mercatorja se veselijo preboja med najboljših 12 ekip v Ligi prvakinj. Levo najboljša strelka Lamprini Tsakalou. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja se veselijo preboja med najboljših 12 ekip v Ligi prvakinj. Levo najboljša strelka Lamprini Tsakalou. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke z zmago nad Podravko v glavni del

Izid je bil izenačen le pri 1:1, nato pa so ves čas vodile varovanke Uroša Bregarja. Polčas se je končal s 14:10. V drugem delu se je Podravka, ki jo vodi Zlatko Saračević, približala le na gol zaostanka (18:17), a so krimovke odbile njihov napad.

Na koncu je bila najboljša strelka Krima Lamprini Tsakalou, ki je dosegla šest golov. Po pet so jih dodale Polona Barič, Tjaša Stanko in Sara Ristovska. Posebej velja pohvaliti vratarko Mišo Marinček Ribežl, ki je zbrala 15 obramb.

Bregar vesel, da so vzdržali
"S to zmago smo si odprli vrata v glavni del Lige prvakinj, za katerega verjamem, da se bo spomladi igral tudi v Ljubljani. Vsaka zmaga v Ligi Prvakinj je težko prigarana in zelo sem vesel, da smo danes ponovno z obrambo in odličnim vzdušjem prišli do tega, da se lahko veselimo nove zmage. Med premorom smo se želeli dobro pripraviti, a žal se nam je vse porušilo. Ines je zbolela, po dolgem času smo bili tudi brez Alje Koren. Brez nje se je ekipa težko adaptirala. Pred tekmo sem se spraševal kako bomo tekmo izpeljali. Vesel sem, da smo ob današnjem tempu vzdržali in zmagali,"
je po tekmi dejal Bregar.

V naslednjem krogu se bodo krimovke 10. novembra pomerile z Györom.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA C, 4. krog:
KRIM MERCATOR - PODRAVKA VEGETA
27:20 (14:10)

Krim Mercator: Gnabaouyou, Mavsar 2 (1), Krsnik, Vojnovič, Barič 5, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulič 1, Tsakalou 6, Vučko, Žabjek, Amon 2, Perederij 1, Ristovska 5 (1).

Podravka Vegeta: Tučaković, Zadravec, Turk 3, Holesova 2, Karlovčan, Popović, Milošević 1, Džono, Milosavljević 5, Risović, Franušić, Ečimović, Čigirinova 1 (1), Ihneva 2, Debelić 2, Ježikava 4.

Sedemmetrovke: 2/4; 1/1

Izključitve: 8 min; 8 min



GYÖR - THÜRINGER
31:28 (19:15)

Vrstni red: Györ 8, Krim 5, Podravka 3, Thüringer 0 točk.

Krimovke z zmago nad Podravko v glavni del