Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke niso mogle računati na poškodovano brazilsko vratarko Barbaro Arenhart, ki je pred sedmimi dnevi zbrala 18 obramb, nastalo vrzel med vratnicami pa je zasedla Srbkinja Jovana Risović.

V uvodnih petnajstih minutah so igralke obeh ekip naredile številne napake, zaostanek Krima pa je znašal le zadetek (3:4), v 17. minuti pa je primanjkljaj že narasel na -3 (3:6). Črnogorec na ljubljanski klopi Dragan Adžić je v 22. minuti pri zaostanku 5:8 zahteval prvo minuto odmora. Po njej se razmerje moči ni bistveno spremenilo, mednarodno obarvana romunska zasedba pa je minuto pred odhodom na veliki odmor izničila zaostanek petih golov iz Ljubljane in povedla z 12:7.

Krimovke ostale brez četrtfinala Lige prvakinj

Ljubljančanke so po polovici tekme zaostajale za štiri gole (8:12), v 33. minuti pa je primanjkljaj prvič narasel na -6 (8:14). Adžićeve varovanke so v nadaljevanju le strnile svoje vrste, vidno so popravile igro v obrambi, po napadalni simultanki Poljakinje Aleksandre Rosiak pa so v 43. minuti prepolovile visok zaostanek (16:19).

Izključitev Maje Svetik v 45. minuti ni prenesla pretresa v njihovi igri, krimovke so še naprej imele aktiven izid za preboj med osem.

A nato so se v njihovo igro prikradle napake, po vnovičnem zaostanku šestih golov (18:24) v 52. minuti pa je reagiral tudi Adžić in zahteval svojo drugo minuto odmora. Po njej se razmerje na igrišču ni spremenilo. Krimovke so si minuto pozneje pridelale zaostanek sedmih golov (18:25), v sami končnici pa so se le pripeljale v položaj, ko bi lahko dosegle skupno zmago in napredovanje med osem najboljših ekip na stari celini.

Minuto pred zadnjim zvokom sirene je Črnogorka Jovanka Radičević znižala na 24:29, po domači minuti odmora pa je Rapid 35 sekund pred koncem po golu Sorine Grozav s sedemmetrovke povedel s 30:24.

Adžić je zahteval svojo zadnjo minuto odmora, a se je v zadnji akciji zgodil nesporazum in slaba podaja, ki je bila vzrok za sloves od najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Pri krimovkah je bila v romunski prestolnici najučinkovitejša Aleksandra Rosiak s sedmimi goli, Darja Dmitrijeva in Jovanka Radičević sta prispevali po pet zadetkov.

Poleg Rapida so se po dodatnih tekmah med osem uvrstili še Ferencvaros, Esbjerg in Odense.

Četrtfinalni pari so Rapid Bukarešta – Vipers Kristiansand, Ferencvaros – Metz, Esbjerg – Bukarešta in Odense – Györ. Prve tekme bodo 29. in 30. aprila, povratne pa 6. in 7. maja.

Krimovke ne morejo skriti razočaranja in jeze

LIGA PRVAKINJ

OSMINA FINALA, povratne tekme

RAPID BUKAREŠTA – Krim Mercator (24:29)
30:24 (12:8)

Rapid Bukarešta: Sandru, Kapitanović, Buceschi, Da Cruz Kassoma 2, Perianu, Lopez 1, Gutierrez 4, Korsos, Kanor 5, Ostase 1, Fernandez 1, Azenaide 2, Hernandez, Badea, Polman 8, Grozav 6 (3).

Krim Mercator: Miklič, Risović, Radosavljević 3, Radičević 5 (2), Stanko 2, Abina, Žabjek, Dmitrijeva 5, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 1, Ngombele.

Sedemmetrovke: Rapid Bukarešta 4 (3), Krim Mercator 4 (2).
Izključitve: Rapid Bukarešta 4, Krim Mercator 12 minut.
Rdeči karton: Ljepoja (60.).

ESBJERG – Brest 27:24 (28:25)
ODENSE – Storhamar 30:30 (30:22)
FERENCVAROS – Budućnost 27:22 (28:24)

V oklepaju so izidi prvih tekem.