Varovanke Uroša Bregarja bi s prvo domačo zmago v letošnji sezoni v drugi del nesle štiri točke. Pred zadnjim krogom so Ljubljančanke na drugem mestu v skupini s širimi točkami. Sävehof in Banik jih imata po tri, medtem ko je Györ prepričljivo prvi.

Krimovke si lahko privoščijo tudi poraz, saj ni pričakovati, da bi Banik zmagal v Györu. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so v prejšnjem krogu dosegle pomembno gostujočo zmago pri Baniku na Češkem, ki jim je na široko odprla vrata proti drugemu delu.

Bregar: Dobro smo tempirali formo
"Izkazalo se je, da smo dobro tempirali formo in da smo bili v prvem krogu še malo zeleni, zato smo tisto tekmo tudi izgubili. V nadaljevanju smo s pripravljalnim taborom, ki smo ga odigrali z japonsko reprezentanco, dvignili raven naše forme in jo proti Györu in Baniku zadržali,"
je o dozdajšnjem delu sezone povedal glavni trener Bregar.

Čeprav so Slovenke na prvi medsebojni tekmi proti Švedinjam zmagale, pa Bregar svari, da nedeljski uspeh ni samoumeven, saj so v klubu glavni cilj sezone v Ligi prvakinj – uvrstitev v drugi del tekmovanja – že izpolnili.

Možnosti so 50:50
"Čeprav smo zmagali na Švedskem, to ne pomeni, da bomo doma dosegli lahko zmago, možnosti so 50:50. Sävehof prav tako izkazuje neko mladost in neobremenjenost. Verjamem, da bo ta tekma odraz naše mladosti in bomo imeli nekaj težav, glede na to – če ne bo čudežev –, da smo že v drugem delu. Strah me je, da se bodo igralke zadovoljile z uvrstitvijo naprej, čeprav bi bilo veliko lepše, če bi nesli naprej štiri točke,"
meni Bregar.

Bregar: Verjamem, da bo zmaga ostala doma
Krim je pričakovano izgubil obe tekmi z Györom, a na gostovanju odigral odličen prvi polčas, s Čehinjami ima polovičen izkupiček, s Švedinjami pa za zdaj eno zmago. "To ni mala stvar, da smo s to ekipo, s srčnostjo in z borbenostjo deklet spisali dobro zgodbo, ki pa je ne bi rad končal s porazom. Težko bo, ker bomo oboji nekako razbremenjeni, a verjamem, da bodo glave na pravem mestu in da bo zmaga ostala doma. Je pa prvič, odkar sem trener, tako, da igramo bolje na gostovanjih kot doma," pravi Bregar.

Nedeljski uspeh si želi tudi kapetanka Polona Barič. "Za nami je odličen konec tedna, z zmago smo si tako rekoč že zagotovili napredovanje in izpolnili zastavljeni cilj, a bilo bi škoda, če bi se s tem zadovoljili. Če zmagamo in nesemo naprej štiri točke, nam bo potem v nadaljevanju lažje in bo to boljša popotnica za kosanje z večjimi ekipami. Upamo na prvo domačo zmago letos, da z njo razveselimo domače navijače," pravi Baričeva.

Proti skupini C, s katero se bodo krimovke križale v drugem delu, se je Baričeva že uzrla, a opozarja, da je treba najprej v nedeljo zmagati, potem pa računati naprej. V skupini C igrajo Brest, Budućnost, Valcea in Bietigheim.

Tekma se bo na Kodeljevem začela ob 17.00.

ROKOMET (Ž)

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA D, 6., zadnji krog

Nedelja ob 17.00:
KRIM MERCATOR - SÄVEHOF

GYÖR - BANIK

Vrstni red: Györ 10, Krim 4, Sävehof in Banik po 3.