Tone Tiselj je bil s Krimom evropski prvak v letih 2001 in 2003. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj je bil s Krimom evropski prvak v letih 2001 in 2003. Foto: MMC RTV SLO
Dvorana Stožice
Dvorana Stožice je zdaj tudi uradno domovanje Krima. Foto: BoBo

Po pripravljalnem obdobju in lažjih preizkušnjah na domačem prizorišču bodo krimovke odigrale prvo pravo tekmo. Lani so evropsko sezono prav tako odprle na Hrvaškem in zmagale s 35:30.

Lekićeva odšla na Madžarsko
Edina poklicna ženska rokometna ekipa na slovenskih tleh je doživela številne spremembe. Mesto trenerja je znova zasedel Tone Tiselj, na direktorski stolček se je usedel dolgoletni podpornik kluba Goran Dujić, od rokometašic pa je ekipo med drugim zapustila zadnja leta najboljša igralka Andrea Lekić (Györ).

Novi obrazi so Hrvatici Kristina Franić in Andrea Šerić, Danka Kristina Bille, Avstrijka Gorica Ačimović ter Madžarka Ibolya Weiszne Mehlmann.

Vse ekipe v skupini B že na vrhu Evrope
Proračun kljub težkim gospodarskim časom ostaja na ravni lanskega (od 1,5 do 1,7 milijona evrov), namera vodstva kluba - pokrovitelji jih v tem podpirajo - pa je, da Krim v prihodnjih treh letih vrnejo na evropski vrh. Cilj ljubljanske ekipe v tej sezoni je "igrati rokomet", z dobrim in zavzetim delom pa bodo prišli tudi rezultati.

V zares težki skupini B, kjer nastopajo kar štiri ekipe, ki so se že povzpele na vrh Evrope, bi lahko krimovke sezono sklenile že po prvem delu, vendar tudi v tem primeru pretresov v klubu naj ne bi bilo.

Tiselj: Ključ do zmage bo obramba
"V zadnjih dveh mesecih smo trdo delali, spopadli smo se tudi z nekaterimi novimi zadevami. Že prva tekma v Koprivnici bo pokazala karakter ekipe, prepričan sem, da bomo prikazali našo najboljšo predstavo v tej sezoni," pravi Tiselj in dodaja: "Podravka Vegeta je zelo kakovostna ekipa. V pretekli sezoni je imela nekaj finančnih težav in zaradi tega ostala brez nekaterih igralk. V novo sezono je krenila bolj ambiciozno, vredna je vsega spoštovanja, vendar verjamem v svojo ekipo. Ključ do zmage bo obramba. Igra vseh najboljših reprezentančnih ali klubskih ekip sloni na obrambi, tudi mi delamo na tem. Verjamem, da se bo premik v tej smeri pokazal že v Koprivnici."
Liga prvakinj, 1. krog
Skupina B, sobota:
VIBORG - LARVIK

Nedelja ob 15.00 (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju):
PODRAVKA - KRIM MERCATOR