Za krimovke bo vsaka točka v drugem delu Lige prvakinj lep uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Za krimovke bo vsaka točka v drugem delu Lige prvakinj lep uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Karabatic
Nikola Karabatić, ki je s Francijo v Katarju postal svetovni prvak, je drugič osvojil naziv najboljšega na svetu. Prvič mu je to uspelo leta 2007. Foto: Reuters

Čeprav imajo krimovke le še teoretične možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje, se ne predajajo vnaprej.

Želimo zmagati
"Na tekmo se pripravljamo po ustaljenem ritmu, nadaljujemo tisto, kar smo analizirali že za prvo tekmo. Dejstvo je, da smo takrat začeli zelo dobro, naredili vse, kar smo si zamislili. Prekinili smo organizacijo igre v napadu, v prvem delu odrezali Nadjo Nadgornajo, ki pa nas je v drugem polčasu dotolkla. To tekmo bomo začeli podobno, poskušali bomo igrati v takem ritmu kot takrat v prvem polčasu in podaljšati to dobro obdobje. Zelo veseli bi bili, če bi nam uspela ta revanša. Torej želimo zmagati. Je zahteven cilj, ampak nikoli ne veš,"
je dejala trenerka Marta Bon.

Bonova zadovoljna z napredkom Hrnčičeve in Omoregiejeve
Kaj so pa v tem času Ljubljančanke naredile za to, da bodo bolj konkurenčne? "Gotovo je, da so nekatere igralke dobile prepotrebne izkušnje s temi težkimi tekmami. Zadovoljna sem z napredkom Lare Hrnčič v obrambi, pa Elizabeth Omoregie zelo hitro napreduje. Dobro je, da smo v obrambi odigrali nekaj dobrih tekem in pripravili določena presenečenja. Dobra je bila tudi vratarka Miša Marinček, pa tudi v določenih delih Sergeja Stefanišin, krila so zelo kakovostna, nekaj imamo pa še odprtih stvari, na primer na položaju krožne napadalke," pravi Bonova.

Tekma v nedeljo ob 14.00
Za tekmo, ki se bo v Erfurtu v nedeljo začela ob 14.00, sta vprašljivi Lara Hrnčič zaradi težav z modrostnim zobom in Alja Koren, ki ima težave z vratom.


Mednarodna rokometna zveza je za najboljša rokometaša leta 2014 razglasila Francoza Nikolo Karabatića in Brazilko Eduardo Amorim. Za najboljše so glasovali navijači in nekateri rokometni strokovnjaki. Glasove je oddalo več kot 55.000 ljudi. Karabatić je slavil pred Dancem Mikkelom Hansnom in rojakom Thierryjem Omeyerjem, medtem ko je Amorimova ugnala Romunko Cristino Neagu in Norvežanko Heidi Loke.

LIGA PRVAKINJ

GLAVNI DEL, skupina 1, 4. krog

Sobota:
VARDAR - LEIPZIG

Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - KRIM MERCATOR

BUDUĆNOST - DINAMO SINARA

Vrstni red: Budućnost 13, Dinamo Sinara 10, Leipzig in Thüringer po 6, Vardar 5, Krim Mercator 2.

Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.