Ostra in nepopustiljva obramba je največja odlika letošnjega Krima, ki letos še ne pozna poraza. Foto: EPA
Ostra in nepopustiljva obramba je največja odlika letošnjega Krima, ki letos še ne pozna poraza. Foto: EPA
Maja Zrnec
Maja Zrnec je z levega krila uspešno prebijala obrambo Aalborga in na koncu dosegla osem golov (tri iz 7-m). Foto: STA
Andreja Lekič
V moštvu Marte Bon se vse vrti okoli izjemne srbske organizatorje Andree Lekić, ki je tokrat na Danskem igrala kljub bolezni. Foto: MMC RTV SLO
Sergeja Stefanišin
Sergeja Stefanišin je na začetku drugega polčasa v vratih zamenjala Jeleno Grubišić. Foto: MMC RTV SLO
Krim melje v Ligi prvakinj
Vratarski tandem za uspeh Krima

Klub z Galjevice si je kot prvi v Ligi prvakinj že priigral napredovanje in mestom med osmimi najboljšimi klubi stare celine, ki se bodo v dveh skupinah pomerili v drugem delu tekmovanja.

Dodale plin, ko je bilo potrebno
Varovanke Marte Bon so vseskozi nadzorovale potek tekme, Aalborg se je posebej v drugem delu nekajkrat približal na tri zadetke zaostanka, enkrat celo na dva, a so "tigrice" vedno znale prestaviti v višjo prestavo. Vratarki Jelena Grubišićeva in Sergeja Stefanišina sta poskrbeli za nekaj pomembnih obramb, kar se je obrestovalo z uspešnimi protinapadi.

Prvi polčas se je končal s 16:20 za "krimovke", ki so v 25. minuti vodil že za sedem zadetkov (11:18), nato pa je sledil niz Dank 4:0. V prvih 30 minutah 19-letna Madžarka Szandra Zacsik dosegla 6 golov (3 iz 7-m), zvesto ji je sledila Maja Zrnec s petimi goli. Na koncu je Madžarka zbrala 9 zadetkov, Zrnečeva pa osem.

Bonova izpostavila Aljo Jankovič
"Vedeli smo da bo igra zelo hitra. Nekatere stvari v obrambi smo odigrali kvalitetno, celo vrhunsko. Tudi v napadu nam je uspevalo marsikaj. Zelo sem zadovoljna, da smo se že uvrstile naprej, saj bomo lahko premor in preostali tekmi izkoristili za individualno izpopolnjevanje," je četrto zaporedno zmago Krima videla trenerka Marta Bon.

"Alja Jankovič je res sposobna pokrivati dve ali celo tri igralke. Alja ima izjemno delo nog, Včasih sem mi nasprotniki prav smilijo, ko ne morejo mimo. Razvija se res v kvalitetno igralko," je Bonova pohvalila 20-letno srednjo zunanjo igralko, ki se je tokrat izkazal tudi v napadu (5 golov).

Četrti uspeh Krima nad Aalborgom
Na prvem letošnjem srečanju slovenskih in danskih prvakinj v 2. krogu so bile "tigrice" po odličnem drugem polčasu boljše s 30:23. Tako Krim kot Aalborg sta se pred sezono soočila z močno zmanjšanim proračunom, a so jo Slovenke bolje odnesle, saj se je večina najboljših igralk odločila ostati v Ljubljani. Na šestem medsebojnom obračunu je Krim zabeležil četrto zmago.

Galjevičanke bodo naslednji dvoboj LP - v Ljubljani bodo gostile Metz - igrale šele 9. januarja, saj je zdaj v elitnem klubskem tekmovanju na sporedu premor zaradi svetovnega prvenstva.

Liga prvakinj, 4. krog:

Skupina B:

AALBORG - KRIM MERCATOR 32:38 (16:20)
Bille-Hansen 8, Mortensen 6; Zacsik 9 (5), Zrnec 8 (3), Bodnjeva in Jankovič po 5, Lekić in Vidic po 3, Vergeljuk in Cvijić po 2.
7-m: Aalborg 6 (3); Krim Mercator 8 (8).
Izključitve: Aalborg 12; Krim Mercator 12 minut.

METZ - HYPO 28:26 (16:13)

Krim 8, Metz 3, Aalborg 2, Hypo 2 točki.

Skupina A:
LEIPZIG - VIBORG 20:20 (11:9)
BYASEN - PODRAVKA 34:23 (18:13)

Viborg 5, Byasen in Podravka po 4, Leipzig 3 točke.

Skupina C:
ZVEZDA ZVENIGOROD - OLTCHIM VALCEA 27:26 (12:10)
ITXAKO - GYÖR 14:20 (9:10)

Oltchim 6, Zvezda 5, Györ 4, Itxako 1 točka.

Skupina D:
BUDUĆNOST - DINAMO VOLGOGRAD 24:24 (9:12)
KÖBENHAVN - LARVIK 23:19 (12:7)

Larvik 6, Köbenhavn 4, Dinamo in Budućnost po 3 točke.

Krim melje v Ligi prvakinj
Vratarski tandem za uspeh Krima