Dejan Perić z družino na zofi. Foto: BoBo
Dejan Perić z družino na zofi. Foto: BoBo
Dejan Perić
Perić je tudi v poslovilni tekmi pokazal nekaj vrhunskih obramb. Foto: BoBo
Dejan Perić
Ekipo Dejana Perića so sestavljali trener Bogoslav Perić, Mirko Bašić, Luka Žvižej, Alem Toskić, Ivano Balić, Nenad Peruničić, Kiro Lazarov, Pepi Manaskov, Mirsad Terzić, Petar Đorđić, Nikola Eklemeović, Alvaro Načinović, Matjaž Brumen, Roman Pungartnik in Peter Gulyas. Foto: BoBo
Dejan Perić
Perić se je po koncu tekme znašel na rokah in ramenih soigralcev in prijateljev. Foto: BoBo
Perić
Perić je še zadnjič poljubil parket in odšel v legendo ... Foto: BoBo
V Zlatorogu se je poslovil legendarni Dejan Perić

Perića, legendarnega vratarja Celja Pivovarne Laško, je na poslovilni tekmi med ekipo 'Dejana Perića' in pivovarji prišlo pozdravit okoli 4.000 navijačev, ki so "Perketu" že ob prihodu na igrišče namenili bučen aplavz.

Sledil je skupen ogled posebnega filma, v katerem je Perića dobro "odigral" Luka Žvižej, pred začetkom tekme pa je 'Perke' invalidu s cerebralno paralizo, sicer svojemu vnetemu navijaču, podaril 450 evrov, ki jih je iztržil z dražbo dresa, s katerim je s Celjani leta 2004 osvojil naslov evropskega prvaka.

Zmaga za "Perketovo" ekipo
Srečanje je bilo razumljivo bolj "revialne" narave, kljub temu pa so mojstri rokometne žoge na obeh straneh prikazali kar nekaj atraktivnih akcij. V 12. minuti so si igralci privoščili odmor in se odžejali s pivom. Med polčasom so se nato od "Perketa" poslovili domači navijači Florijani in navijači Veszprema, kjer je srbski vratar tudi pustil močan pečat. Perić je vseskozi branil v istih vratih, kar je pomenilo najprej za 'Dejana Perića", nato pa še za "domače". Tekma, ki je trajala le 40 minut, se je naposled končala s 26:23 (Pepi Manaskov 6; Nikola Ranevski 5), a to niti ni bilo pomembno.

Perić pod strop med legende kluba
Po zadnjem pisku sirene se je Perić poklonil publiki na vseh štirih straneh dvorane, nato pa so se mu na parketu pridružili žena in otroka, s katerimi se je usedel na zofo in si ogledal film iz šampionske sezone 2003/04. Sledili sta čestitki tedanjega predsednika kluba Toneta Turnška in trenerja Mira Požuna, nato pa so podobo s Perićem potegnili pod strop dvorane, kjer se je pridružil drugim legendam kluba, kot so Jure Koren, Edvard Kokšarov, Renato Vugrinec, Tomaž Tomšič, Uroš Šerbec, Roman Pungartnik ... Za "finale" je Perić prijel za mikrofon in ob bučni podpori s tribun zapel svojo najljubšo pesem "Za dobra stara vremena".

Perić ne bi ničesar spreminjal
"Bilo je čustveno, težko je bilo zadržati solze. Sem zelo emocionalen človek, ni mi nerodno pokazati čustva, ker enostavno to čutim. Nikoli si nisem mislil, da bom igral poslovilno tekmo. Sem izjemno ponosen na prehojeno pot, na kateri ne bi nič spremenil. Bog ve, zakaj je bila takšna pot, trnova, odgovorna, a tudi uspešna. Zdaj je ena zgodba zaključena, sem pa vesel, da ostajam v rokometu, ki je moja največja ljubezen in veselim se tega. Hvala klubu, hvala vsem, da so mi naredili to enkratno prireditev. Ponosen sem na vse, kar se je dogajalo vsa ta leta," je po koncu dejal vidno ganjeni Perić.

Oče Bogoslav ponosen na sina
Na sina je bil ponosen tudi oče Bogoslav: "Že kot otrok je rekel mami, torej moji ženi, da bo boljši kot jaz. Bil je izjemno odločen, v uspeh je vložil veliko dela, in ko se on nekaj odloči, potem to tudi naredi. Ponosen sem nanj kot oče in kot bivši nasprotnik. To, kar smo danes doživeli, se še ni zgodilo. To je veliko priznanje za Dejana. Verjamem, da bo skupaj z Matićem, Pungartnikom in drugimi prijatelji pomagal Celju, da se vrne na pota nekdanje slave. Potrebna sta le čas in potrpljenje."

Balić: Lep in žalosten trenutek
Skoraj tako kot Perić je bil z navijači po tekmi oblegan tudi hrvaški zvezdnik Ivano Balić, še vedno eden najatraktivnejših rokometašev na svetu: "Današnji dogodek je bil lep in žalosten. Lep zaradi polne dvorane in sijajnega vzdušja, žalosten pa zaradi tega, ker se eno obdobje življenja za Perića končuje. 'Perke' je eden najboljših vratarjev na svetu. Proti njemu sem imel več neuspešnih poskusov kot uspešnih. O njem mislim samo vse najlepše, sicer ne bi prišel. Sam o slovesu še ne razmišljam. Mislim, da lahko igram še nekaj let."

Lazarov: Perić je moj vzornik
Med udeleženci tekme je bil tudi makedonski bombarder Kiro Lazarov: "Vedno sem govoril, da je Perić moj vzornik. Je vrhunski človek. Ko sem dobil povabilo, nisem veliko razmišljal. Bilo mi je v čast, da sem lahko prišel. Perić si je zaslužil to, morda še več. Upam, da bo ostal v športu. Kjer koli že bo, bo prinesel uspeh, srečo in dobre medčloveške odnose. On ni nikoli delal na silo, ampak s srcem ... Cenim ga, rad ga imam, je velik človek in velik zmagovalec."

Žvižej: Nekaj takega se že dolgo ni zgodilo
Luka Žvižej
je dolgoletni Perićev soigralec in prijatelj: "'Perke' je bil z menoj, ko sem jaz začenjal kariero, danes sem z njim, ko je on zaključil z igralsko kariero. Tekma je bila polna čustev, zares super spektakel, nekaj takega se že dolgo ni zgodilo." O svoji 'vlogi' Perića v filmu pa je povedal: "Film je nastal iz 'zafrkancije'. Dostikrat se je zgodilo, da je kdo koga oponašal. Glede na to, da ga poznam že 17 let, je bil meni 'Perke' najbolj pri srcu. V film smo vložili kar veliko dela. Moram pohvaliti Blaža Blagotinška, ki je pokazal, da ne zna delati samo z žogo, ampak tudi s kamero in za mešalno mizo. Mi smo bili z izdelkom zadovoljni, upam, da je bilo všeč tudi ostalim."

Perić je dolga leta navduševal v rokometnih vratih, ne dvomimo, da bo tako uspešen tudi v svoji novi vlogi, vlogi moža, ki bo skrbel za dobre odnose v celjskem klubu. Srečno, Dejan!

V Zlatorogu se je poslovil legendarni Dejan Perić