Kristjan Horžen je odločil tekmo proti Zagrebu, tudi tokrat je bil razigran. Foto: www.alesfevzer.com
Kristjan Horžen je odločil tekmo proti Zagrebu, tudi tokrat je bil razigran. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometni velikan iz Veszprema je končal zmagoviti niz Celja v Ligi prvakov, ki je po polnih izkupičkih na dvobojih proti Nantesu in Zagrebu doživelo osmi poraz in je na sedmem mestu v skupini B.

Slovenski prvaki trenutno niso na mestih, ki zagotavljajo nastop na izločilnih tekmah, a bo Evropska rokometna zveza zaradi številnih prestavljenih tekem, ki jih je povzročila pandemija koronavirusne bolezni 19, spremenila tekmovalni sistem in vsem klubom iz skupinskega dela omogočila nastop v osmini finala. To spremembo je EHF že vpeljal v Ligo prvakinj, kjer igrajo rokometašice Krima Mercatorja, podobna odločitev o Ligi prvakov pa bo zelo verjetno potrjena na zasedanju, ki bo 26. februarja na Dunaju.

Gašper Marguč je bil najboljši strelec Veszprema s petimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Marguč je bil najboljši strelec Veszprema s petimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani držali priključek do 7:7
Izbranci trenerja Tomaža Ocvirka so bili na začetku povsem enakovredni tradicionalnim tekmecem iz Veszprema. Po izidu 7:7 so popustili, kar je izkušena in mednarodno pisana madžarska zasedba, kjer že vrsto let igrata otroka celjskega kluba Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, izkoristila in jim v 14. minuti ušla za tri gole (7:10).

Zdesetkani in oslabljeni Celjani, ki na današnjem dvoboju niso mogli računati na svojo prvo violino v tej sezoni, Josipa Šarca, ter Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, so si najvišji zaostanek v prvi polovici tekme pridelali v 27. minuti, po zaostanku 11:15 pa so strnili svoje vrste in po delnem izidu 3:0 povsem zadihali za ovratnik vzhodnim sosedom (14:15).

Trener Tomaž Ocvirk je lahko zadovoljen s predstavami svojih izbrancev v zadnjem tednu. Foto: Reuters
Trener Tomaž Ocvirk je lahko zadovoljen s predstavami svojih izbrancev v zadnjem tednu. Foto: Reuters

Večkrat so se približali na dva gola zaostanka
Celjani so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, a močnih tekmecev, ki v zadnjem času niso ravno najbolje pripravljeni in so pred prihodom v Zlatorog izgubili kar pet tekem, niso mogli ogroziti.

Vseskozi so bili v zaostanku, nekajkrat so se približali na dva gola zaostanka (15:17, 16:18, 21:23), nato pa so gostje dvignili ritem in si znova priigrali neulovljivo prednost.

V celjski zasedbi sta bila na današnji tekmi najučinkovitejša Matic Grošelj s šestimi in Kristjan Horžen s štirimi goli. V madžarski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Marguč s petimi zadetki, Blagotinšek je prispeval dva gola.

Celje in Veszprem sta odigrala 16 tekem v Ligi prvakov. Slovenska zasedba je dosegla le po eno zmago in neodločen izid v sezoni 2007/08, vse druge dvoboje pa je izgubila.

Trener Ocvirk zelo zadovoljen kljub porazu

11. KROG, skupina B:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – VESZPREM 25:29 (14:16)

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Cvetko, Mazej, Dragašević 3, Razgor, Marguč 3, Grošelj 6, Poteko, Čepić 2, Kodrin 1, Horžen 4, Mlakar 3, Leban 1, Novak 1, Načinović 1.

Veszprem: Čupara, Corrales, Manaskov 2, Fathy Omar 2, Moraes 2, Tonnesen, Markussen 2, Ligetvari, Marguč 5, Štrlek 1, Blagotinšek 2, Šiškarev, Nenadić 3, Mahe 2, Maqueda 4, Lekai 4.

Sedemmetrovke: 2/5; 1/1.

Izključitve: 12; 6 minut.


NANTES – AALBORG 38:29 (18:14)
Ovniček 4 za Nantes.

ZAGREB – BARCELONA 33:37 (18:21)
Janc 5, Makuc 2 za Barcelono.

Preloženo:
MOTOR ZAPOROŽJE – KIEL

Vrstni red: Barcelona 22, Veszprem 15, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Nantes in Celje 6, Zagreb brez točk.


Skupina A, 11. krog:
PICK SZEGED – PORTO 35:31 (18:12)
Bombač 4, Mačkovšek 3, Šoštarič 1 gol za Szeged.

MEŠKOV BREST – KIELCE 35:30 (15:11)
Skube 7 in Razgor 2 za Meškov.

Preloženo:
ELVERUM – PSG
FLENSBURG – VARDAR

Vrstni red: Flensburg in Kielce 15, Meškov 9, PSG in Porto po 8, Pick Szeged in Elverum po 4, Vardar 3.

Tomaž Ocvirk vesel, da je dal priložnost tudi najstnikoma