Tadej Mazej in Tim Cokan. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Mazej in Tim Cokan. Foto: www.alesfevzer.com

26-kratne državne prvake v nadaljevanju bojev v Evropi čakajo sami imenitni tekmeci v skupini B: Barcelona, Veszprem, aktualni evropski prvak Magdeburg, Montpellier, Wisla Plock in Porto.

"Pred nami je zahtevno gostovanje na Danskem, kjer nas bo pričakala vrhunska zasedba s sijajnimi posamezniki, ki goji hitro in preprosto igro. GOG Gudme je svojo prevlado na domači sceni potrdil z zmago v danskem superpokalu, tudi v tej sezoni pa ima zelo visoke ambicije. A na Dansko ne odhajamo z belo zastavo, nimamo česa izgubiti. Želimo prikazati dobro igro," je povedal trener Celja Alem Toskić.

V 2. krogu bodo Celjani prihodnjo sredo ob 18.30 gostili Porto.

Pungartnik naslednik Miklavčiča

Zanimiva novica prihaja iz Velenja. Potem ko je potekla pogodba zdajšnjemu direktorju Gorenja Davidu Miklavčiču, sta se klub in nekdanji rokometaš sporazumno razšla. Novi direktor je postal Roman Pungartnik, ki je podpisal triletno pogodbo. Ta je bil v preteklosti pet sezon direktor Celja, dve leti pa tudi direktor slovenske reprezentance.

"Prepričan sem, da imamo postavljene dobre temelje. Z veseljem pričakujem jutrišnjo skupščino kluba, kjer naj bi se okrepil tudi upravni odbor. Verjamem v celotno ekipo, ki je zbrana v klubu, od upravnega odbora in pisarne do igralcev in strokovnega vodstva. Želimo animirati čim več ljudi, da pristopijo k bogati tradiciji kluba in napolnijo Rdečo dvorano," je dejal Pungartnik.

Na izredni skupščini bodo izvolili tudi novega predsednika kluba, v četrtek pa bodo na novinarski konferenci predstavili cilje v novi sezoni.

Celjani začenjajo novo evropsko sezono

Liga prvakov, skupina B, 1. krog

Sreda ob 20.45:
GOG GUDME – CELJE PIVOVARNA LAŠKO

MONTPELLIER – BARCELONA

Četrtek ob 20.45:
MAGDEBURG – VESZPREM

PORTO – WISLA PLOCK