Andreja Lekić tudi v novi sezoni ostaja 'motor' Krima. Foto: MMC RTV SLO
Andreja Lekić tudi v novi sezoni ostaja 'motor' Krima. Foto: MMC RTV SLO

Kljub drugačnim prvotnim napovedim in pričakovanjem so na Galjevici ostale tako rekoč vse nosilke igre in tudi obetavne mlade igralke, ki so celo v večini. Prav vse so na prvi tekmi pokazale, da je nanje mogoče resno računati, vendar trenerka Marta Bon vseeno opozarja, da lahko pri tako mladih igralkah sledi tudi padec v igri.

Nürnberg primerno opozorilo
"Z zmago v Metzu smo dvignile svoja in pričakovanja okolice. Seveda si želimo zmagati tudi na naslednji tekmi. Toda poleg igralnega načrta bo treba pripraviti tudi glave. Nočemo, da se ponovi lanska sezona, ko smo prvo tekmo v Nürnbergu odigrale odlično, nato pa na drugi padle," je Bonova opozorila na lansko grenko izkušnjo.

Lekićeva svari pred ranjenim Aalborgom
Na prvi tekmi v Metzu so se "tigrice" izkazale z izvrstno obrambo, ki bo po mnenju "motorja" ekipe, srbske organizatorke igre Andrejae Lekić, najpomembnejši element igre tudi v soboto. "Če bomo igrale tako srčno in borbeno v obrambi kot v Metzu, potem bomo zagotovo prišle do ugodnega izida. Je pa res, da je Aalborg bistveno kakovostnejša ekipa, kot je mogoče to razbrati iz poraza proti Hypu," pravi Lekićeva.

Prost vstop na Kodeljevo
Ekipi Krima in Aalborga sta se v ligi prvakinj nazadnje srečali v skupinskem delu sezone 2006/07. V Ljubljani so zmago slavile igralke iz Galjevice za štiri zadetke, na Danskem pa so bile uspešnejše gostiteljice za dva gola. Vstop na tekmo, ki jo bo od 17.30 prenašala tudi TVS 2, v dvorani Kodeljevo bo prost.