S preprečljivo zmago so varovanci Slavka Iveziča osvojili bron na mladinskem svetovnem prvenstvu. Dean Bombač (na sliki) je dosegel šest zadetkov. Foto: EPA
S preprečljivo zmago so varovanci Slavka Iveziča osvojili bron na mladinskem svetovnem prvenstvu. Dean Bombač (na sliki) je dosegel šest zadetkov. Foto: EPA
Slavko Ivezič je kot trener s kadeti in mladinci osvojil že svoje peto odličje na velikih tekmovanjih. Foto: EPA

Za uspeh in suvereno zmago je bila najzaslužnejša četverica Jure Dolenec, David Razgor, Črt Abrahamsberg in Dean Bombač, ki je skupaj dosegla kar 30 golov, ob tem pa zgrešila le sedem strelov. Svoj delež je z 12 obrambami prispeval tudi vratar Aljoša Čudič.

Četrto odličje za mladinsko reprezentanco
Mladi rokometaši so na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu ponovili dosežek Vida Kavtičnika, Davida Špilerja, Jureta Natka in druščine iz Brazilije leta 2003 ter znova osvojili bronasto odličje. To je že četrta slovenska mladinska kolajna na velikih turnirjih: na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2002 so osvojili srebrno, dve leti pozneje v Latviji pa odličje bronastega leska.

"Pred prvenstvom nismo vedeli, kakšna so naše sposobnosti v primerjavi z Dansko ali Nemčijo. Z izidom in medaljo sem prezadovoljen," je bil po koncu turnirja vesel Ivezič.

Izgubili le proti finalistoma
Slovenija je že v začetku letošnjega zaključnega turnirja kazala zelo prepričljive predstave in v prvem delu tekmovanja v Port Saidu (skupina C) ugnala Libijo, Grenlandijo, Estonijo, Švedsko in Nizozemsko, v drugem delu v Kairu (skupina 2) pa še Portugalsko in Češko. Slovenija je prvi poraz doživela v osmi tekmi, ko je izgubila z Dansko, v polfinalu pa še z Nemčijo, ki je po zanesljivi zmagi proti Danski postala svetovni prvak.

FINALE:
NEMČIJA - Danska
32:24 (13:11)

Za 3. mesto:
SLOVENIJA - Egipt
35:24 (18:11)
Dolenec 9, Razgor 8, Abrahamsberg 7, Bombač 6, Bundalo 3, Skube in Paladin po 1; Aly 5, Toman 4.