Pred začetkom sezone so Krim pestile finančne težave, ki pa so v nasprotju s pričakovanji prinesle dodaten zagon. Foto: Jure Makovec
Pred začetkom sezone so Krim pestile finančne težave, ki pa so v nasprotju s pričakovanji prinesle dodaten zagon. Foto: Jure Makovec
Marta Bon
Marta Bon in njene varovanke so doživele šele prvi poraz v celotni letošnji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Sergeja Stefanišin
Sergeja Stefanišin je tokrat odlično opravila svoje delo v vratih Krima in na koncu zbrala kar 20 obramb. Foto: MMC RTV SLO
Poraz "tigric" brez posledic

Do 6. kroga še neporažene Ljubljančanke so postale zmagovalke skupine B že pred dvema krogoma, a so kljub temu v Avstriji nastopile z vsemi najboljšimi, razen poškodovane Maje Zrnec (lažji pretres možganov).

Avstrijke prehitele Metz
Hypo
se je z prigaranima točkama pridružil Krimu v drugem delu Lige prvakinj, kjer bo na sporedu še šest tekem v elitnem ženskem rokometnem tekmovanju. Žreb bo opravljen v Linzu ob torkovem začetku moškega evropskega prvenstva. Najboljša dve kluba iz obeh skupin se bosta uvrstila v polfinale na izpadanje.

Raztrgana igra voda na mlin Hypu
V vratih kluba z Galjevice je tokrat začela Sergeja Stefanišin, ki je v prvih pol ure zbrala kar 11 obramb, a to v raztrgani igri Krimovkam ni pomagalo. Ljubljančanke so sicer prve povedle prek Andreje Lekić v 4. minuti in bile večji del polčasa korak pred Avstrijkami, ki pa so bile bolj zbrane ob koncu polčasa, ko so si prek razpoloženih Piedade in Do Nascimento priigrale štiri zadetke prednosti (13:9).

Blizu, a daleč od točke na Dunaju
V nadaljevanju so Krimovke trše prijele v obrambi in tudi v napadu je bilo za spoznanje bolje. Dvakrat so izid gostje znižale le na gol zaostanka, a so bile nato v ključnih trenutkih premalo zbrane za izenačenje in Hypo je z zadetki ob pravem času prišel do prednosti, ki jim je prinesla zmago in napredovanje. Zadnja priložnost za zasuk in vsaj izenačenje se je minuto in pol pred koncem ponudila Alji Jankovič, katere strel v protinapadu je izjemno ubranila vratarka gostiteljic.

Na prvi medsebojni tekmi 8. novembra v Ljubljani je bilo kar 35:24 za Krim. Tekme v preostalih skupinah bodo v soboto in nedeljo.


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na tej tekmi se je res marsikaj dogajalo. Veliko je bilo napak, zgrešenih strelov, ampak mogoče smo bile res za odtenek manj zbrane. Po drugi strani pa ima Hypo vrhunski vratarki. Če potegnem črto pod današnjo tekmo in pod vse nastope v ligi prvakinj, mislim, da je Krim opravil veliko delo. Danes smo prvič igrali obrambo 4-2, glede na to, da je nismo veliko vadili, smo odigrali zelo dobro. Sem zelo zadovoljna s tem, saj se je pokazalo, da imamo še eno taktično postavitev več v obrambi. Pokazalo pa se je tudi to, da če nismo popolnoma zbrani, potem je to premalo za zmago."

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "Danes resda nismo pokazale svojega najboljšega rokometa, morda pa nam tudi niso pustili zmagati. Borile pa smo se po najboljših močeh. Nihče nam ne more očitati pristopa do tekme, saj smo naredile vse, kar je v naši moči. Sojenje nerada komentiram, toda sodnika sta se danes postavila povsem na Hypovo stran."


Skupina B:
HYPO - KRIM MERCATOR 28:26 (13:9)

Do Nascimento 8 (4) Zacsik      7 (2) 
Piadade 5 Lekić 4 (1)
Kirsner 4 Vergeljuk 3
Lerant 4 Mavsar 3
Borges 4 (1) Koren 3
Cararo 2 Gros 2
Plach 1 Cvijić 2
Bodnjeva 1
Jankovič 1

Sedemetrovke: 5/6; 3/5
Izključitve: 4 min; 2 min


METZ
- AALBORG 23:18 (10:8)

Lestvica: Krim Mercator 10, , Hypo 6, Metz 5, Aalborg 2 točki.

Poraz "tigric" brez posledic