Slovenija bo v Berlinu napadala četrti nastop na olimpijskem turnirju. Foto: Reuters
Slovenija bo v Berlinu napadala četrti nastop na olimpijskem turnirju. Foto: Reuters

Selektor Ljubomir Vranješ je razkril seznam 19 igralcev za kvalifikacijski turnir, kjer bodo Slovenci naskakovali četrti nastop na olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

Na seznamu ni bistvenih sprememb v primerjavi z januarskim svetovnim prvenstvom v Egiptu. Nova sta le krilni igralec Gašper Marguč iz Veszprema in zunanji igralec Gregor Potočnik iz Trima.

Slovenija bo priprave začela 7. marca v Zrečah, že dva dni pozneje pa jo v Celju čaka tekma s Poljsko v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem in Madžarskem 2022. V Berlin bo odpotovala v četrtek, 11. marca.

"Zadovoljen sem s trenutno pripravljenostjo svojih varovancev. Po svetovnem prvenstvu v Egiptu so mnogi od njih v svojih klubih dobili pravo minutažo in prikazali dobre predstave. To je zelo pomembno pred izjemno napornim obdobjem, ko bomo v šestih dneh igrali štiri izjemno zahtevne in pomembne dvoboje, kar bo zelo zahtevno po miselni in telesni plati," je na spletni novinarski konferenci dejal Vranješ.

Selektor Slovenije pričakuje, da bodo Alžirci na prvi tekmi sveži in polni energije. Sledi dvoboj z domačini, ki bodo po njegovem v primerjavi z januarskim svetovnim prvenstvom v Egiptu nastopili z veliko močnejšo postavo in nekaterimi povratniki. "Švedi pa so na zadnjem velikem turnirju osvojili odličje srebrnega leska, kar zgovorno priča o njihovi moči. Pred nami je izjemno zahtevna naloga, če želimo v Tokio, potem moramo premagati vse tri tekmece," je še dodal švedski strokovnjak na slovenski klopi.

Vranješ prepričan, da je našel rešitev tudi na levem zunanjem položaju

Na Vranješevem seznamu so:
– vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen) in Urban Lesjak (Hannover);
– krilni igralci: Darko Cingesar (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić (Limoges) in Blaž Janc (Barcelona);
– zunanji igralci: Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač (vsi Pick Szeged), Staš Skube (Meškov Brest), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje) in Nejc Cehte (Hannover);
– krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Benfica).

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKI TURNIR
BERLIN

1. krog, petek, 12. marca:
NEMČIJA – ŠVEDSKA
SLOVENIJA – ALŽIRIJA

2. krog, sobota, 13. marca:
NEMČIJA – SLOVENIJA
ŠVEDSKA – ALŽIRIJA

3. krog, nedelja, 14. marca:
ALŽIRIJA – NEMČIJA
ŠVEDSKA – SLOVENIJA