Jure Natek je po Prulah, Slovanu, Trimu, Prulah, Celju in Chamberyju oblekel še dres Gorenja. Foto: www.rk-gorenje.com
Jure Natek je po Prulah, Slovanu, Trimu, Prulah, Celju in Chamberyju oblekel še dres Gorenja. Foto: www.rk-gorenje.com
Jure Natek
Jure Natek je pomemben člen slovenske reprezentance. Foto: EPA
Gorenje Velenje
Velenjčani so sezono začeli z zmago v superpokalu. Foto: Zoran Flis
Slovenija
Slovenija se bo morala v Avstriji najprej prebiti iz skupine, v kateri so Nemčija, Švedska in Poljska. Foto: MMC RTV SLO

Gorenje v soboto ob 19.20 čaka prva tekma najelitnejšega tekmovanja v poljskih Kielcah. Tekma bo že dala nekaj odgovorov na vprašanje, kaj zmorejo Velenjčani v letošnji Ligi prvakov. Veliko bo odvisno od levorokega, 193 cm visokega Natka, ki se je po dveh sezonah igranja v tujini vrnil domov. Natek tudi na domačem prizorišču pričakuje 'zanimivo' prvenstvo.


Zakaj ste za vrnitev v Slovenijo izbrali Gorenje? Njihova ponudba je bila v danem trenutku najbolj konkretna. V tej ekipi sem se videl, zato sem se odločil za Velenje.

Kaj sta vam prinesli dve sezoni v Chamberyju? Ste napredovali in kako?
Mislim, da veliko. Poleg izkušenj in številnih znanstev sem pridobil tudi boljšo telesno pripravljenost, saj se je na tem področju dobro delalo. Ni mi žal, da sem bil tam.

Francoščino obvladate?
Kar dobro, ja.

Za uvod v Ligo prvakov gostujete v Kielcah, s katerim naj bi se - poleg Bosne - potegovali za 4. mesto, ki vodi v osmino finala. Vsaj tako pravi vaš trener Ivica Obrvan, ki meni, da so Chambery, Veszprem in Rhein Neckar Löwen po moči pred vami. Kako pa vi vidite razmerja v skupini B?
Na papirju bi se strinjal s trenerjem, da nam ostane boj za 4. mesto, dejansko pa bomo videli. Prva tekma bo že veliko povedala. Kielce je dobra ekipa. Na turnirju v Nemčiji smo jo sicer dvakrat premagali, a niti mi niti oni niso bili v polni postavi. Poleg tega je tekma Lige prvakov čisto nekaj drugega kot pripravljalna srečanja.

Torej bi bila osmina finala Lige prvakov tudi za vas velik uspeh?
Zagotovo bi bila osmina finala izpolnitev ciljev in želja. Imamo dovolj kakovostno ekipo, da to dosežemo. A sezona je še dolga. Šli bomo iz tekme v tekmo.

Na domačem prizorišču boste imeli hudo konkurenco v Celju in Cimosu. Je naskok na dvojno krono realen?
Realen je. Naredili bomo vse, da nam to uspe. A je konkurenca močna, zato se nam obeta zanimiva sezona.

Kljub ne najboljšemu začetku v sezono se zdi, da ima Gorenje dobro popolnjena vsa igralna mesta in da je še močnejše kot lani. Kako ekipo ocenjujete vi?
Res je, ekipa je dobro popolnjena na vseh položajih. Je pa dejstvo, da smo mladi. Mnogi igralci še nimajo izkušenj z Ligo prvakov. Kljub temu menim, da se lahko enakovredno bojujemo z vsakim nasprotnikom.

S Celjem ste uvodno tekmo v Mariboru tesno izgubili. Kakšen je vaš prvi vtis o moči prenovljenih pivovarjev?
Nerad ocenjujem druge. Vsi vemo, da so dobili nekaj kakovostnih igralcev. Na prvi tekmi so bili boljši, pa tudi srečnejši od nas. Toda sezona je dolga, veliko stvari se lahko še spremeni.

Za konec se obrniva še k reprezentanci. Košarkarska je navdušila Slovenijo s polfinalom, lahko kaj podobnega na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji pripravite tudi rokometaši?
Srčno si želimo, da bi bilo tako. Čeprav po pravici povedano, o tem še nisem veliko razmišljal. Do takrat je še daleč. Zagotovo pa je dobro, da smo dobili takšnega trenerja, kot je Serdarušić. Toda na koncu je znova največ odvisno predvsem od nas, igralcev. Si pa zagotovo po dolgem času želimo napraviti dober rezultat tudi z reprezentanco.

Ste z novim selektorjem Noko Serdarušićem že govorili?
Še ne, a ne dvomim, da se bo to zgodilo v kratkem.