Nik Henigman je po prihodu na zbor na Rogli opravil tudi nekaj
Nik Henigman je po prihodu na zbor na Rogli opravil tudi nekaj "olimpijskih" snemanj in fotografiranj. Foto: www.alesfevzer.com

20-letni in 199 cm visoki rokometaš Ribnice je 11. junija vstopil v drugem polčasu tekme proti Norveški in že po nekaj sekundah zabil prvi gol, malo pozneje pa še dva ter tako poskrbel za sanjski reprezentančni debi. Pokazal je, da zna in da si upa.

Dolgoročna rešitev na najbolj kritičnem mestu
"Tisti dan je bil res dober. Vse mi je šlo noter," se debija spominja Henigman, ki je hitro prepričal selektorja Veselina Vujovića, da ga povabi tudi na priprave za olimpijske igre. Le kako ga ne bi, saj Henigman s svojimi predispozicijami in do zdaj pokazanim značajem obeta, da bi lahko za desetletje ali več zapolnil trenutno najbolj "kritično mesto" v slovenski reprezentanci, to je položaj levega zunanjega, kjer selektor Vujović s Klemenom Cehtetom in Borutom Mačkovškom ni imel ravno sreče.

Dobro sprejet v reprezentanci
"V reprezentanci so me dobro sprejeli. Mislim, da je najpomembneje to, da si del klape," pravi Henigman, ki bo seveda storil vse, da se bo znašel na Vujovićevem spisku za Brazilijo. In glede na pomanjkanje visokih zunanjih igralcev Henigmanu dobro kaže. "Že zdaj je občutek zelo dober. Zame je vse nova izkušnja. Če bom izbran še v olimpijsko ekipo, pa bom še bolj vesel. Zagotovo bom dal na treningih vse od sebe. Vem, da reprezentanci manjka strel od daleč."

Čaka na pravo ponudbo
Henigman, ki prihaja iz Rakitnice pri Ribnici, je rokomet začel trenirati v drugem razredu osnovne šole. Pogodba z Ribnico ga veže še dve leti. "Moj cilj je postati profesionalni rokometaš. Trudim se in čakam na pravo ponudbo. Nimam vzornika, že od nekdaj pa mi je po igralski plati všeč Nikola Karabatić. Zavedam se, da je lahko tudi reprezentanca dobra odskočna deska."

Uspešen študent strojništva
A Henigman kljub potencialno obetavni športni karieri ne stavi vse na "eno karto", ampak je tudi uspešen študent 2. letnika Višje strokovne šole za strojništvo v Novem mestu.

Aleš Vozel, @vozela1