Nikola Karabatić se je po dobrem mesecu vrnil na rokometna igrišča. Foto: EPA
Nikola Karabatić se je po dobrem mesecu vrnil na rokometna igrišča. Foto: EPA

Po gladki zmagi v domačem Rouenu s 27:18 proti Litovcem so bili Francozi prepričljivi tudi v Turčiji, kjer so slavili z 20:33 (7:17). Po odločitvi pristojnega sodišča v Montpellierju, ki mu je dovolilo vrnitev na parket, se je v dresu francoske reprezentance znašel tudi Karabatić.

"Počutil sem se dobro. Z moštvom sem opravil le dva treninga. Zelo sem si želel ponovno stopiti na parket," je po dvoboju dejal razvpiti rokometaš, eden izmed glavnih osumljencev v stavniški aferi, ki je v preteklih tednih pretresla Francijo in rokometni svet. "Rokometa nisem igral skoraj mesec dni, vendar sem v tem času na različne načine ohranjal kondicijo. Veliko sem treniral v fitnesu, igral sem tenis in tudi boksal," je dodal član trenutnih olimpijskih prvakov iz Londona.

Karabatić je v Mersinu slavil jubilejni 200. nastop v dresu francoske reprezentance, za katero je debitiral pred desetimi leti. Na parketu je prebil 38 minut, z njegovo vrnitvijo pa je bil zadovoljen tudi selektor Claude Onesta: "Po mojem mnenju mu je nastop proti Turkom zelo koristil."

V dvoboju proti Turkom je bil sicer najučinkovitejši Guillaume Joli s šestimi zadetki, Onesta pa ni mogel računati na Williama Accambraya, ki je uvodni dvoboj z Litvo predčasno končal z zlomljenim nosom.