Kristina Franić je bila tokrat najboljša domača strelka. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Kristina Franić je bila tokrat najboljša domača strelka. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Andrea Penezić
Andrea Penezić tokrat ni imela svojega dne. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Tone Tiselj
Tone Tiselj bo moral svojo ekipo za zmago proti Larviku še kako dobro pripraviti. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Aktualni prvak je namreč klonil doma proti Viborgu (19:20), tako da so vsi trije klubi skupaj na vrhu s po šestimi točkami, krimovke pa bodo morale v šestem krogu za zanesljivo napredovanje ugnati norveške rokometašice. Tekma bo prihodnji konec tedna v Stožicah.

Še ena srhljivka za Krimove navijače
Slovenske prvakinje so po gostovanju pri Viborgu (28:28) svojim navijačem priredile še eno srhljivko, tokratna junakinja pa Kristina Bille Hansen. Danska krilna igralka je za izenačenje na 22 poskrbela s svojim drugim zadetkom le nekaj sekund pred koncem obračuna. Krimovke so bile tokrat le bleda senca samih sebe, zlasti slabo pa so odigrale v napadu v drugem polčasu. Le devet doseženih zadetkov je dovolj zgovornih, tako kot kar 18 izgubljenih žog. Hrvatice so imele večji del drugega dela pobudo, hitro po odmoru so izid poravnale na 13, nato pa povedle tudi s 17:19 in 18:20.

Ob vseh napakah izenačenje Franićeve v 59. minuti
Kljub vsem minusom je Franićeva v 59. minuti izid izenačila na 20:20. Anita Gaće je nato gostjam priigrala novo vodstvo, Penezićeva znova izenačila, Horvatova pa pol minute pred koncem zadela za 22:21 v korist hrvaške ekipe. Nato je žogo v svoje roke vzela Bille Hansnova.

Ačimovićeva boljša iz tekme v tekmo
Tudi prvi polčas je bil večji del izenačen, krimovke pa si večje prednosti od dveh zadetkov niso priigrale. Še več, vse do 21. minute so imele gostje ves čas zadetek prednosti, nato pa so nastopili trenutki Gorice Aćimović, ki je v igro v napadu vstopila po desetih minutah. Avstrijska reprezentantka se je Tislju oddolžila s petimi zadetki, ki so pripomogli k vodstvu z 11:9 v 24. in 13:11 v 27. minuti, koliko je bil tudi izid ob koncu polčasa.

Tiselj: Najtežja tekma doslej
"Grozna tekma. Obe ekipi sta imeli bolj v glavi rezultat iz Larvika. V obrambi smo še igrali v redu, v napadu pa ne. Za mene tole je bila danes najtežja tekma. S puncami in filozofijo v igri se še lovimo. Mislim, da bo tista tekma z Larvikom lažja. Ta tekma je bila posebna za nekatera naša dekleta, ker imajo z nasprotnimi igralkami stkane prav posebne vezi," je po tekmi dejal domači trener Tone Tiselj.

Andrea Penezić: "V tekmo smo šle v krču, nismo bile sproščene, tekmice pa so bile agresivne. Vemo, da zdaj potrebujemo dve točki za drugi krog. Dobro so nas zaprle v napadu, imele pol- in protinapade. V obrambi nismo bile dovolj čvrste, posebej ob koncu, zato je rezultat tak, kot je. Moramo biti zadovoljne s točko, saj danes res nismo dobro igrale."

Kristina Franić: "Iz obrambe res nismo dobro krenile v polprotinapade, nismo se znašle, bilo je preveč tehničnih napak. Tekmice so dobro zaprle našo glavno strelko Andreo Penezić, me smo skušale iskati nove rešitve, vendar so se na nas dobro pripravile, tako da je bila današnja naloga res težka."

Liga prvakinj, 5. krog
Skupina B:
KRIM MERCATOR - PODRAVKA 22:22 (13:11)

Franić       6 (2)   Pušić       6
Ačimović     6 (3)   Tatari      4
Penezić      4       Horvat      3
Koren        2       Damnjanović 3
Bille-Hansen 2       Litre       2
Bodnjeva     1       Pongrac     2
Mavsar       1       Gaće        1
                     Čović       1
                                  
Sedemmetrovke:   5/6; -/-         
  Izključitve: 8 min; 8 min       
                                  
3.800 gledalcev                   



LARVIK - VIBORG 19:20 (10:12)

Larvik, Krim Mercator in Viborg po 6, Podravka 2 točki.

Skupina A:
MIDTJLLAND - BYASEN 18:21 (5:13)

BUDUĆNOST
- THÜRINGER 35:25 (20:10)

Budućnost 10, Midtjlland 6, Byasen 4, Thüringer 0 točk.

Skupina C:
GYÖRI - RANDERS 35:20 (16:9)

HYPO - METZ 28:25 (15:13)

Randers in Györi po 6, Metz 4, Hypo 2 točki.

Skupina D:
ITXAKO NAVARRA - DINAMO VOLGOGRAD 28:26 (15:14)

OLTCHIM VALCEA - BUXTEHUDER 28:22 (12:9)

Oltchim Valcea in Itxako Navarra 8, Dinamo Volgograd 4, Buxtehuder 0 točk.