Miro Požun se vrača v rokomet. Foto: EPA
Miro Požun se vrača v rokomet. Foto: EPA
Največji uspeh je dosegel leta 2004, ko je s Celjem osvojil Ligo prvakov.
Požun priskočil na pomoč Celju

67-letni strokovnjak je na klopi nasledil Zvonimirja Serdarušića, ki je odstopil prejšnji teden. Požun bo Celjane vodil že ne derbiju proti Gorenju v sredo (18.45).

"Imel sem čisto drugačno življenje, a sem uslišal prošnjo kluba"
"Najprej moram poudariti, da so moji občutki v tem trenutku nekoliko zmedeni. Imel sem čisto drugačno življenje in drugače sem načrtoval preostanek letošnjega leta. A na željo vodstva kluba sem sprejel to nalogo. Tu moram poudariti, da je to le moj klub, klub, s katerim sem dosegel največje uspehe. Skupaj smo dosegli ogromno, klub pa mi je dal izredno veliko. Čutim dolžnost, da temu klubu nekaj vrnem, in upam, da bomo uspešni ter da bomo izpolnili naše želje ter cilje, ki si jih je klub zadal že na začetku sezone in ki smo jih pregledali tudi sedaj. Pričakovanja so v Celju vedno visoka. Ve se, da so tu ambicije vedno povezane z obema domačima naslovoma, zato od tega ne smemo bežati," je povedal Požun.

Začetek prav proti nekdanjemu klubu
"Usoda se je resnično nekoliko poigrala, saj bo moja prva preizkušnja proti mojemu drugemu klubu, velenjskemu Gorenju, kjer sem prav tako preživel lepe čase. Tekma bo izredno težka, še posebej za nas, ki smo v tem trenutku v malce slabšem položaju, kajti Gorenje ima le štiri točke prednosti. Tekma bo tako zelo pomembna, vendar tudi če se ne bi izšla povsem po naših željah, še ne bi bilo nič izgubljenega, seveda pa je želja vsakega trenerja, da vsako tekmo zmaga. Videli bomo, ali bo naša igra dovolj dobra, da se nam te želje tudi uresničijo," je povedal Požun, ki se je v Slovenijo vrnil s križarjenja po Sredozemlju.

S Celjem osvojil kup lovorik
Celje je pod vodstvom Požuna doseglo največji uspeh v klubski zgodovini, ko je leta 2004 osvojilo Ligo prvakov. Prvič je pivovarje vodil v sezoni 1994/95, ko je ekipo prevzel po polovici sezone in jo vodil do njenega konca, drugič pa v obdobju med sezonami 2002/03 in 2005/06. S Celjem je osvojil pet državnih in tri pokalne naslove. Pred začetkom sezone 2004/05 je nato osvojil še naslov zmagovalca evropskega superpokala, v isti sezoni pa je nato igral še v polfinalu Lige prvakov.

Dvakrat vodil tudi reprezentanco
Požun je poleg tega dvakrat vodil tudi slovensko rokometno reprezentanco, prvič med letoma 1995 in 1996, drugič pa med letoma 2008 in 2009. Slovenijo je v tem času vodil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu (EP Španija 1996, 11. mesto; EP Norveška 2008, 10. mesto; SP Islandija 1995, 18. mesto).

Požun priskočil na pomoč Celju