Roman Pungartnik je na direktorsko klop Celjanov sedel aprila 2010. Pivovarji so v tisti sezoni resda osvojili naslov, a ekipa je bila selekcionirana že pred Pungartnikovim prihodom, tako da je letošnja lovorika prva zares njegova. Foto: Aleš Fevžer
Roman Pungartnik je na direktorsko klop Celjanov sedel aprila 2010. Pivovarji so v tisti sezoni resda osvojili naslov, a ekipa je bila selekcionirana že pred Pungartnikovim prihodom, tako da je letošnja lovorika prva zares njegova. Foto: Aleš Fevžer
Celje Pivovarna Laško
Celjskim rokometašem se je na koncu vse izšlo po načrtih. Foto: Aleš Fevžer
Priprave rokometašev pred tekmo z Madžari

"Sezona traja 12 mesecev, treba je vzdržati do konca. Vmes se dogajajo stvari, kot so poškodbe, porazi, slavje, solze ... Tisti, ki ima boljše živce in znanje, na koncu slavi in jaz mislim, da je Celje več kot zasluženo osvojilo to lovoriko," pravi Pungartnik.

Dvojna krona potrditev pravilnega dela
Celjanom se je sezona z dvojno domačo krono in uvrstitvijo v osmino finala izšla po načrtih. "To je potrditev, da smo vsa ta leta delali pravilno. Mi delamo načrtno, to ni nič novega, v Celju se tako dela že vrsto let. Letos smo napovedali, da želimo osvojiti naslov državnega prvaka, da želimo pokalno lovoriko, da želimo v Evropi v osmino finala, vse to se je uresničilo. Vmes so bile tudi žrtve, a od cilja nismo nikoli odstopali. Celje je rekorder po vseh naslovih. To je že naša 36. lovorika."

Pridobila je tudi Slovenija
Pivovarjem se je obrestovalo, da so lanskega decembra trenerja Vladana Matića zamenjali z Brankom Tamšetom, prav tako je bila prava poteza, da so februarja iz Minska pripeljali Boruta Mačkovška, Davida Miklavčiča in Uroša Bundala. "Po bitki smo lahko vsi generali. Ocenili smo, da ta ekipa potrebuje osvežitev tako na klopi kot tudi na igrišču. S prihodom trojke je na eni strani pridobilo Celje, na drugi strani pa tudi Slovenija, kajti govorimo o slovenskih reprezentantih, ki jih Slovenija krvavo potrebuje v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo."

Zelenović in Miklavčič blizu odhodu, prihaja Šime Ivić
Iz Celja zanesljivo odhaja sedmerica igralcev, blizu odhodu pa sta tudi Nemanja Zelenović in David Miklavčič. "Okostje ekipe za naslednjo sezono je znano, neznanka je samo še na desni strani, saj ima Zelenović zelo lepo ponudbo Wisle Plock, s katerimi smo že v kontaktu. Če bo prišlo do dogovora, bo Nemanja odšel v smeri Poljske. K nam pride pa Šime Ivić. Konkretno ponudbo na mizi ima tudi David Miklavčič. Vse se bo razjasnilo v naslednjih dneh," je pojasnil Pungartnik.

V videonovici desno si oglejte prispevek o začetku priprav rokometne reprezentance v Zrečah. Zaradi operacije kolena bo tekmi z Madžari izpustil tudi Borut Mačkovšek, kar je še ena neprijetna novica za selektorja Borisa Denića, ki je že pred tem ostal brez poškodovanih Nenada Bilbije, Staša Skubeta, Matevža Skoka ter kaznovanih Miho Žvižeja in Uroša Zormana.


Pivovarna Laško kljub težkim časom stoji ob strani celjskemu rokometu

Direktor Celjanov je vesel, da bo Pivovarna Laško še naslednja štiri leta ostala glavni pokrovitelj kluba. "Ostajamo v istih okvirih kot zdaj. Nikoli nismo govorili o številkah in tudi zdaj ne bomo. Veseli smo, da nam bo Pivovarna Laško stala ob strani še naslednja štiri leta, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Mi smo jim to zaupanje vrnili na najboljši možni način, s polnoletnostjo, z 18. zvezdico. Se bomo pa tudi v prihodnje prilagajali situaciji. Če jamraš, hitro zaideš v težave, česar pa si mi ne želimo," je sklenil "Pungi".

Priprave rokometašev pred tekmo z Madžari