Rokometaši Gorenja imajo veliko težav pred odločilno tekmo sezone. Foto: Aleš Fevžer
Rokometaši Gorenja imajo veliko težav pred odločilno tekmo sezone. Foto: Aleš Fevžer
Celjani favoriti na odločlilni tekmi za naslov

Velenjska zasedba bo ob morebitni zmagi osvojila četrti, celjski pa za 18. naslov državnih prvakov zadostuje že neodločen izid.

Velenjska ekipa je drugi del državnega prvenstva začela s petimi točkami prednosti pred celjsko, a je v končnici za prvaka lepo zalogo zapravila in zasedbi iz bližnjega mesta ob Savinji omogočila naskok na dvojno domačo krono. Celjani so v drugem delu sezone igrali sijajno, zelo so se poznale okrepitve za zadnji del sezone, ko so iz razpadlega Dinama iz Minska v dvorano Zlatorog prišli David Miklavčič, Borut Mačkovšek in Uroš Bundalo.

Poškodbe so precej zdelale državne prvake, poleg Staša Skubeta, ki zagotovo ne bo igral, so poškodovani še Luka Dobelšek, Jernej Papež, Mario Šoštarič in Kristian Bećiri.

Boljša zdravstvena kartoteka je v celjskem taboru, trener Branko Tamše pa je pred odločilno tekmo dejal: "To bo posebna tekma. Odločala bo o naslovu prvaka, pri tem pa sploh ni pomembno, kaj je bilo včeraj, kako si igral v zadnjem obdobju in kaj bo v prihodnjih dneh. Pomembno je le to, kako se boš odrezal v teh šestdesetih minutah tekme. Da smo znašli v tem položaju, se lahko zahvalimo naši potrpežljivosti, pametnemu, načrtnemu in poštenemu delu, čeprav so nas nekateri pred mesecem dni že odpisali. Če bomo vseh 60 minut igrali pametno, mirno in preudarno ter spoštovali vse dogovore, potem bomo blizu končnemu cilju."

10. krog, končnica od 1. do 6. mesta:
TRIMO TREBNJE - SEVNICA
29:19 (15:10)
Florjančič 9, Radelj 4; Grušovnik 4.

MARIBOR BRANIK - RIBNICA RIKO HIŠE
36:26 (20:15)
Poklar 8, Jamnik 6; Marković 6.

Petek ob 19.30:
GORENJE VELENJE - CELJE PIV. LAŠKO

Lestvica:                              
CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9  9 0 0  56 (38)
GORENJE               9  6 1 2  56 (43)
MARIBOR BRANIK       10  5 3 2  48 (35)
RIBNICA RIKO HIŠE    10  1 2 7  33 (29)
TRIMO TREBNJE        10  3 2 5  32 (24)
SEVNICA              10  1 0 9  19 (17)
Celjani favoriti na odločlilni tekmi za naslov