Slovenci bi se morali za vozovnico v Tokiu bojevati že med 17. in 19. aprilom na turnirju v Berlinu, a je bil preložen zaradi pandemije novega koronavirusa.

Ne ve se še, kdaj bodo Slovenci lovili vozovnico za OI v Tokiu. Foto: EPA
Ne ve se še, kdaj bodo Slovenci lovili vozovnico za OI v Tokiu. Foto: EPA

V torek, prav na dan ko so bile OI prestavljene za leto dni, pa je od IHF-ja na nacionalne rokometne zveze prišel dopis, v katerem sporočajo, da bo ženski del kvalifikacijskih bojev potekal med 12. in 14., moški pa med 19. in 21. junijem. A že nekaj ur kasneje je bila odločitev preklicana in pojasnjeno, da bo o novem terminu odločeno naknadno.

Tako se še ne ve, kdaj bo Slovenija v Berlinu v konkurenci Nemčije, Švedske in Alžirije lovila eno od prvih dveh mest, ki peljejo na OI v Tokio.

Vzporedno s turnirjem v nemški prestolnici bosta v moški konkurenci potekala še turnirja v Trondheimu (Čile, Južna Koreja, Norveška, Brazilija) ter Parizu (Tunizija, Portugalska, Francija, Hrvaška).

Slovenci na treh OI, leta 2016 v Riu šesti
Slovenska moška reprezentanca je do danes nastopila na treh olimpijskih igrah. Debi je doživela leta 2000 v avstralskem Sydneyju in zasedla osmo mesto. Štiri leta pozneje je bila v Atenah 11., pred štirimi leti v Rio de Janeiru v Braziliji pa šesta.