Gorenje je slej ko prej prvi favorit prvenstva. Foto: Urban Urbanc
Gorenje je slej ko prej prvi favorit prvenstva. Foto: Urban Urbanc
Mate Lekai, Sebastian Skube in Blaž Janc s trenerjem Vladanom Matićem
Trener pivovarjev Vladan Matić z letošnjimi okrepitvami Matejem Lekaijem, Sebastjanom Skubetom in Blažem Jancem. Foto: Twitter
Cimos Koper
Koprčani si želijo višje od tretjega mesta. Foto: MMC RTV SLO

Če je v preteklih sezonah o obeh domačih lovorikah odločal troboj med Gorenjem, Celjem Pivovarno Laško in Cimosom Koprom, potem naj bi se letos v boj vmešal še Maribor, ki je sestavil zelo konkurenčno ekipo, na čelu katere je izkušeni Renato Vugrinec.

Novinca Pekarna Sviš Grosuplje in Sevnica
Predstavniki vseh 12 prvoligašev so se pred začetkom dolge in naporne sezone zbrali na sedežu Rokometne zveze Slovenije na Leskovškovi, kjer so na kratko spregovorili o ciljih in načrtih. Ti so seveda različni. Nekateri merijo na vrh, drugi si želijo Lige za prvaka, tretji pa zgolj obstanka v ligi, v kateri sta novinca Sviš Pekarna Grosuplje in Sevnica.

Tamše previden, Bezjak odločen
"Želimo si ostati do konca v igri za prvaka, kar je realno, če ne bo poškodb. Seveda pa se zavedamo, da konkurenca trdo dela, da bi nas sklatila z vrha," je predviden trener "os" Branko Tamše, medtem ko eden od nosilcev igre Gorenja Marko Bezjak dodaja: "Naš cilj je obramba naslova. Dobro smo pripravljeni in komaj čakamo na začetek."

Anderluh daje rahlo prednost Velenjčanom
Državne podprvake iz Celja je zastopal pomočnik trenerja Stanko Anderluh: "Tudi mi želimo ostati čim dlje v boju za prvaka, kar ne bo lahko. Rahlo prednost dajem Velenjčanom, potem pa smo mi, Koprčani in Mariborčani. Pomembno bo tudi, da bo čim manj manj spodrsljajev pri slabših nasprotnikih."

Radojković: Naš cilj je osvojiti prvenstvo
Koprčani so lani plačali ceno za nastopanje v Ligi prvakov z "le" tretjim mestom v državnem prvenstvu, kar želijo letos popraviti. "Pričakujem zanimivo ligo, naš cilj pa je osvojiti prvenstvo," je neposreden trener Primorcev Fredi Radojković, s katerim si boste daljši intervju lahko prebrali v sredo.

Šibila: Eno je papir, drugo je igrišče
Mariborčani naj bi letos mešali štrene tudi na vrhu. A trener Marko Šibila ostaja na realnih tleh: "Res je, da smo obdržali jedro ekipe in pripeljali še nekaj igralcev, ki bodo dajali ton naši igri, a eno je na papirju, drugo pa na igrišču. Vsekakor smo dobro pripravljeni. Naš cilj je 4. mesto."

15 tekem na televizijskih ekranih
Kot je zatrdil vodja za stike z javnostjo in marketing na RZS-ju Goran Cvijić, bo 15 tekem državnega prvenstva prenašala ena od slovenskih televizij. Katera bo to, še ni znano, saj pogajanja še potekajo. Spodbudno pa je tudi dejstvo, da tokrat v primerjavi s prejšnjimi leti ni težav s sodniki. Za konec velja dodati še besede trenerja Krke in selektorja mladinske reprezentance Slavka Iveziča, ki si je zaželel, da bi ligo končalo vseh 12 klubov, ki jo bo začelo. Žal v preteklih sezonah ni bilo tako.

1. NLB LEASING LIGA

Sreda ob 19.00:
MARIBOR BRANIK - KRKA

Sobota ob 19.00:
ISTRABENZ PLINI IZOLA - SEVNICA

JERUZALEM ORMOŽ - CELJE P. LAŠKO

RIBNICA RIKO HIŠE - TRIMO TREBNJE

SVIŠ PEKARNA GROSUPLJE - GORENJE

Preloženo:
KRŠKO - CIMOS KOPER