Slovenija bo še 13. igrala na evropskem prvenstvu. Januarja prihodnje leto ga bosta gostili Madžarska in Slovaška. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo še 13. igrala na evropskem prvenstvu. Januarja prihodnje leto ga bosta gostili Madžarska in Slovaška. Foto: www.alesfevzer.com
Vranješ: Zaradi izida razočaran, a smo igrali smo dobro

Slovenci želijo v skupini 5 osvojiti prvo mesto, za kar bo treba še drugič premagati Turčijo, s katero so zlahka opravili že na torkovi tekmi v gosteh (30:22).

Varovanci Ljubomirja Vranješa so sicer v četrtek nesrečno izgubili na Poljskem (27:26), a poraz ni bil usoden. Slovenci so namreč pred zadnjim krogom kvalifikacij najmanj drugi v skupini, saj imajo boljši medsebojni izkupiček tako proti Nizozemski kot tudi Poljski.

Kljub temu srečanje s Turki, ki se bo v celjskem Zlatorogu v nedeljo začelo ob 18. uri, ne bo brez naboja. Slovenci gredo odločno po zmago.

Žal smo bili proti Poljski za gol prekratki, a smo na pravi poti. Pred nami je še domača tekma s Turki, na kateri bi si z zmago zagotovili prvo mesto v kvalifikacijski skupini 5. Menim, da moramo ponoviti predstavo s torkovega gostovanja. Če se bomo borili od začetka obračuna, se nimamo česa bati. Turki bodo visoko motivirani. Čeprav se niso uvrstili na evropsko prvenstvo, bodo na mednarodni sceni želeli pustiti najboljši možen vtis. Recept za uspeh bo borba od prve minute."

Vratar Urh Kastelic

Vranješ: Premikamo se v pravo smer, kar mi je všeč.
"Zadnje dni smo dobro preživeli. Utrujajoče ni bilo samo potovanje, temveč tudi testiranja, kratki treningi in tekmi. Rokometaši so po celonočni poti iz Poljske zagotovo utrujeni, zato jih dan po vrnitvi čakata zgolj regeneracija in analiza tekmeca. Delo v Turčiji smo opravili z odliko. Potek tekme smo nadzorovali vseh 60 minut in s seboj odnesli želeni dve točki. Tudi na Poljskem smo odigrali dober obračun. Poljake smo presenetili z agresivnejšo igro v obrambi. Na koncu smo ostali brez točke ali celo dveh, ki bi jih, po mojem mnenju, lahko osvojili. Vsi fantje, še posebej mladi igralci, so svoje delo na igrišču odlično opravili. Borili so se od prve do zadnje sekunde, s pravo energijo in željo. Škoda je, da se je na koncu razpletlo tako, kot se je. A če želimo igrati z mladimi rokometaši, moramo sprejeti tudi to, da delajo napake. Potrebujejo čas, da se razvijejo. Sam kot trener, pa tudi celotno moštvo in vsa slovenska rokometna javnost moramo razumeti, da so napake sestavni del tega procesa. Premikamo se v pravo smer, kar mi je všeč,"
je dejal Vranješ.

Imamo res kakovostne mlade fante
In nadaljeval: "Na tekmi s Turčijo v Celju si želimo pokazati všečno rokometno igro, polno energije in borbenosti. Mladi igralci bodo dobili priložnost, da tudi na domačih tleh pokažejo žejo po zmagi. Pred tekmo bomo končno imeli nekaj časa za trening, kar je v tem tednu korak naprej. Rad vidim, da pomlajeno moštvo napreduje. Dvoboj s Turki je odlična priložnost, da naredimo nov korak v to smer. Naša mlada ekipe je bila blizu zmage proti Poljski, ki se je enakovredno kosala z Nemci in Španci. Gre za eno najmlajših zasedb, ki je v dresu Slovenija igrala na pomembnem obračunu, in treba je priznati, da imamo res kakovostne mlade fante."

Prenos tekme iz Celja v nedeljo ob 18.00 na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

ROKOMET (M)

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022

SKUPINA 6, 6. krog

Nedelja ob 18.00 (Celje):
SLOVENIJA – TURČIJA

NIZOZEMSKA – POLJSKA

Vrstni red: Slovenija in Nizozemska po 7, Poljska 6, Turčija brez točk.

Na evropsko prvenstvo, ki ga bosta leta 2022 gostili Madžarska in Slovaška, se uvrstijo najboljši dve ekipi iz vsake skupine in štiri najboljše tretje.