Madžari so četrtfinale izgubili v zadnji sekundi tekme proti Rusiji, vendar so kljub temu zbrali dovolj moči za osvojitev 9. mesta. Foto: Reuters
Madžari so četrtfinale izgubili v zadnji sekundi tekme proti Rusiji, vendar so kljub temu zbrali dovolj moči za osvojitev 9. mesta. Foto: Reuters
Kasim Kamenica s svojimi varovanci med tekmo z Madžarsko
Brez Vida Kavtičnika, Uroša Zormana, Renata Vugrinca in Aleša Pajoviča so Slovenci zasedli 10. mesto. Kljub temu grenak priokus ostaja. Foto: Reuters
Tudi Madžari previsoka ovira

V tekmi za 9. mesto je Madžarska slavila s 34:33. Slovenija je petič sodelovala na SP-jih, do zdaj pa je bila najvišje leta 2003 na Portugalskem, ko je bila 11.

Prvi polčas brez Rutenke
Srečanje je bilo vseskozi izjemno izenačeno. V prvem delu, v katerem selektor Kasim Kamenica na igrišče ni poslal Sergeja Rutenke, si nobeno moštvo ni priigralo več kot dveh zadetkov prednosti.

Puljezević, jeziček na tehtnici
Slovenci so prek razpoloženega Matjaža Brumna (12 golov) ves 2. polčas lovili rahlo prednost Madžarov, ki so v 43. minuti prvič povedli za tri. V razburljivem zaključku je bil izid nekajkrat izenačen, upe na slovensko zmago pa je pokopal vratar Nenad Puljezević, ki je ubranil nekaj slovenskih "zicerjev".

Zoran Jovičič: "Mogoče je tekma izgledala prijateljsko, toda mi smo dali vse od sebe. Igrali smo solidno in bili konkurenčni na papirju favoriziranim Madžarom. Na koncu nam je zmanjkalo sreče. Na celotnem prvenstvu sem pričakoval več od celotne ekipe in samega sebe, vendar to je realno stanje. Pred nami so boljše ekipe."

Matjaž Brumen: "Nisem zadovoljen. Imeli smo veliko težav z realizacijo in obrambo. Tega si na svetovnem prvenstvu ne smeš privoščiti. Verjamem v slovensko ekipo. Na enem prvenstvu se nam mora poklopiti."

Za 9. mesto (Hamburg):

SLOVENIJA - MADŽARSKA  33:34 (16:16)  
                                      
Brumen    12     Csaszar         8    
Kozlina    7     Diaz            6    
Jovičič    5     Gal             5    
Natek      2     Ilyes           4    
Backovič   2     Tombor          4    
Lubej      2     Vadkerti        4    
Rutenka    2     L. Nagy         2    
Špiler     1     Mocsai          1    
                                      
                                      
Obrambe: Škof 7/23, Lapajne 5/23      
         Fazekss 14/44, Puljezević 5/8
                                      
Sedemmetrovke:   2/2; 4/4             
Izključitve:   6 min.; 8 min.         



Za 11. mesto (Köln):
TUNIZIJA
- ČEŠKA 25:21 (13:13)

C. R.

Tudi Madžari previsoka ovira