Slovenija bo SP začela v četrtek, 12. januarja, proti Angoli. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo SP začela v četrtek, 12. januarja, proti Angoli. Foto: www.alesfevzer.com
Bezjak: Bilo je malo preveč zgrešenih strelov

Po prvem polčasu je bil izid 13:9, tudi v 43. minuti prednost še ni bila visoka (17:12). Za kakovostni razred ali dva slabši tekmeci Slovencem resda niso bili kos v nobenem elementu igre, a so si gostitelji visoko razliko priigrali šele v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja. Selektor Veselin Vujović zaradi bolezni ni mogel računati na kapetana Vida Kavtičnika in Mateja Gabra, počival je tudi Gorazd Škof.
Obračun v Posavju se je zaradi izpada električne energije začel z desetminutno zamudo, Vujovićevi varovanci pa so imeli v prvem polčasu kar nekaj "kratkih stikov" v svoji igri. Z izjemo uvodnega zaostanka so bili vseskozi v rezultatski prednosti, a igra v napadu ni bila tekoča, bilo je kar veliko tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih položajev, zaradi medle obrambe pa so se jim bojeviti Arabci s svojimi občasnimi "nerokometnimi potezami" dokaj enakovredno upirali in se jim nekajkrat približali na dva gola razlike.

Vujović se med celotno tekmo niti ni pretirano jezil, priložnost za igro je ponudil vsem svojim varovancem in jih sproti opozarjal na nekatere napake. Arabske tekmece, ki se med 39. in 52. minuto niso vpisali med strelce, so ob koncu le zasenčili in zanesljivo zmagali.

Pri Sloveniji je bil najučinkovitejši Tilen Kodrin s šestimi goli, Gašper Marguč, Marko Bezjak in Borut Mačkovšek pa so dosegli po štiri zadetke.

Slovenski rokometaši se bodo znova zbrali v ponedeljek v Ljubljani, zadnji pripravljalni tekmi pa bodo imeli 6. in 8. januarja, ko se bodo v Toulousu oziroma v Montpellierju pomerili s Francozi.

Slovenija bo prvi del prvenstva igrala v Metzu, kjer jo čakajo tekme z Angolo (12. januarja), Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo.
Izjavi po tekmi

Jure Dolenec: "Tekma ni bila idealna. Obramba je bila na dokaj visoki ravni, čeprav smo prejeli tudi kakšen zadetek preveč. Igra v napadu nam v prvem polčasu ni stekla, naredili smo veliko napak in zastreljali številne strele. Ni še vse na svojem mestu, a rezultat je dober. Trudili smo se po najboljši močeh, nekaj novincev si je nabralo tudi določene izkušnje. Savdska Arabija ni tekmec po meri, zares se bo začelo šele v Franciji."

Tilen Kodrin: "Dejstvo je, da nismo še pravi. Začeli smo preveč mehko, tudi tekmečeva igra ena na ena nam je povzročila kar nekaj preglavic. V drugem polčasu smo se bolje odzvali na njihovo igro, dosegli nekaj lahkih golov iz protinapadov in naredili visoko prednost."

Pripravljalna tekma, Brežice:
SLOVENIJA - SAVDSKA ARABIJA
31:18 (13:9)

Slovenija: Kodrin 6, Bezjak (1), Mačkovšek in Marguč po 4, Janc, Dolenec in Zarabec po 2, Blagotinšek, Henigman, Cingesar, Poteko, Miklavčič, Grebenc in Razgor po 1.

Savdska Arabija: Alkahadrawi 3, Al Abass, Al Salem, Al Obaidi in Almohasen (2) po 2, Aljanabi, Alabdulali (1), Alabas, Alrahi, Rada, Alzaer in Alhannabi po 1.

7-metrovke:
1/1; 2/2
Izključitve: 12 min; 4 min

RK: Blagotinšek 57.
1.000 gledalcev

Bezjak: Bilo je malo preveč zgrešenih strelov