Ruske rokometašice niso našle odgovora na silovite napade Norvežank v drugem polčasu. Foto: EPA
Ruske rokometašice niso našle odgovora na silovite napade Norvežank v drugem polčasu. Foto: EPA

Norvežanke so bile na tekmi z Rusinjami preprosto boljše tekmice, vodile so tako rekoč vso tekmo, nazadnje je bil izid izenačen pri 2:2 v uvodnih minutah obračuna. Odtlej so vselej relativno mirno nadzirale potek srečanja.

Rusinje so se sicer v drugem polčasu dvakrat približale na dva gola zaostanka (21:19 in 22:20), a je Skandinavkam nato uspel delni izid 7:1, po katerem dvomov o zmagovalkah ni bilo več.

Z devetimi zadetki je bila najučinkovitejša rokometašica na tekmi Norvežanka Nora Mork, dva manj je dosegla rojakinja Sanna Solberg-Isaksen. V ruski izbrani vrsti so po štiri zadetke dosegle Jelena Mihaljčenko, Antonina Skorobogačenko in Julija Markova.

V polfinale še Francozinje
Polfinalni nastop so si zagotovile tudi Francozinje, ki so z 31:26 ugnale Švedinje. V nasprotju s prvim srednim četrtfinalnim obračunom je bil ta precej bolj napet. V prvem polčasu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, na odmor sta odšli poravnani (15:15). V nadaljevanju pa je francoska ekipa po izidu 17:17 stopila na plin, z delnim izidom 5:0 silovito povedla in prednosti ni več izpustila iz rok. Švedinje so se večkrat približale na zgolj tri gole zaostanka, za kaj več jim je zmanjkalo moči. Pri novopečenih polfinalistkah so bile s štirimi zadetki najučinkovitejše Alicia Toublanc, Coralie Lassource in Laura Flippes, v švedski izbrani vrsti je bila še najbolj razpoložena Nathalie Hagman (devet zadetkov).


Sorodna novica Danska in Španija kar zanesljivo v polfinale SP-ja

SP v rokometu (Ž), četrtfinale

DANSKA – Brazilija 30:25 (14:13)
L. Pedersen 6., S. Pedersen 5; Cardoso 10.

ŠPANIJA – Nemčija 26:21 (14:10)
Campos 7, Arcos 4; Maidhof 6.

NORVEŠKA – Rusija 34:28 (19:15)
Mork 9, Solberg 7; Markova in Mihaljčenko in Skorobogačenko po 4.

FRANCIJA – ŠVEDSKA 31:26 (15:15)
Toublanc, Lassource in Flippes po 4; Hagman 9.

Polfinale

Petek ob 17.30:
FRANCIJA – DANSKA

Ob 20.30:
NORVEŠKA – ŠPANIJA

Prenos obeh tekem bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.