Bo Ana Gros lahko pomagala slovenski reprezentanci? Foto: www.alesfevzer.com
Bo Ana Gros lahko pomagala slovenski reprezentanci? Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija se bo v prvem delu tekmovanja v Stavangerju med 30. novembrom in 4. decembrom pomerila z Islandijo, Angolo in Francijo. Če bo skupinski del končala od prvega do tretjega mesta, jo nato v drugem delu tekmovanja v Trondheimu čakajo tri najboljše iz skupine C, kjer igrajo Norveška, Južna Koreja, Avstrija in Grenlandija.

Slovenijo v primeru četrtega mesta v skupini D čaka nastop v predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Prenosi bodo na TV Slovenija 2.

Skrbi poškodba Ane Gros
Izbranke Dragana Adžića v sklepnih pripravah niso odigrale nobene pripravljalne tekme, opravile so le nekaj kombiniranih skupnih treningov z mlajšimi moškimi selekcijami Slovana. V načrtu sta bili tekmi proti Franciji in Južni Koreji, a sta bili v zadnjem hipu odpovedani zaradi spremenjenega termina, ob tem pa je Francija tudi skupinska tekmica Slovenije v Stavangerju.

V primerjavi z lanskim domačim evropskim prvenstvom bodo manjkale Elizabeth Omoregie, Nina Zulić, Tija Gomilar Zickero in Branka Zec, vprašljiv pa je tudi nastop prve zvezdnice Ane Gros, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice že slab mesec izven tekmovalnega pogona.

Desna zunanja igralka Györa v sklepnem delu priprav ni opravila nobenega skupnega treninga z reprezentančnimi soigralkami, zadnjo tekmo je igrala pred 23 dnevi. Trenutno je na rehabilitaciji v Beogradu, po njej ji bodo zdravniki prižgali zeleno ali rdečo luč za nastop v Skandinaviji.

"Z izjemo Ane Gros so vse igralke vadile v tem tednu, okrevali sta tudi Tamara Mavsar in Tjaša Stanko. Gros, ki je vadila po individualnem programu, se je po opravljeni magnetni resonanci danes odpravila v Beograd. Upam, da bo uspešno opravila terapijo in se nam čez tri dni pridružila v Stavangerju," pravi Adžić.

Sorodna novica Tudi Slovenke na prazniku najboljših v deželi rokometa

V Skandinavijo vseeno z visokimi cilji
"Gre za zadnje tekmovanje, kjer si je mogoče zagotoviti nastop na enem od treh kvalifikacijskem turnirjev za olimpijske igre. Verjamemo, da lahko na njem izpolnimo naše cilje. Moje varovanke so po individualni plati zagotovo v vzponu, nosilke igre so tudi pripravljene prevzeti odgovornost. Verjamem, da bomo konkurenčni," je dodal Adžić, ki se je dan pred odhodom v Skandinavijo odločil, da bodo v domovini ostale Elena Erceg, Dijana Đajić in Urša Zelnik.

Tudi krožna napadalka Valentina Klemenčič poudarja, da so cilji visoki: "Na turnirju bomo zagotovo pogrešale pomoč vseh manjkajočih igralk, a to ne sme biti ovira. Če bo vsaka od nas na igrišču pokazale vse svoje zmožnosti ali šla malenkost čez svoje meje, potem je vse mogoče. Naši cilji so visoki. Verjamem, da bomo na turnirju videli kakovostno in čustveno Slovenijo z močnim značajem," je povedala na zadnjem medijskem dogodku pred odhodom na SP 2023.

Selektor Adžić kljub poškodbam verjame v uspeh na svetovnem prvenstvu

Skupina D (Stavanger), četrtek ob 18.00 (prenos TV SLO 2):
SLOVENIJA – ISLANDIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA – ANGOLA

Sobota ob 15.30 (prenos TV SLO 2):
SLOVENIJA – ANGOLA

Ob 18.00:
ISLANDIJA – FRANCIJA

Ponedeljek ob 18.00:
ANGOLA – ISLANDIJA

Ob 20.30 (prenos TV SLO 2):
SLOVENIJA – FRANCIJA

V drugi del se uvrstijo tri ekipe.