Tone Tiselj je s Krimom v letih 2001 in 2003 že postal evropski prvak. Na tretjo zvezdico bo moral počakati vsaj še leto dni. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj je s Krimom v letih 2001 in 2003 že postal evropski prvak. Na tretjo zvezdico bo moral počakati vsaj še leto dni. Foto: Aleš Fevžer
Tamara Mavsar
Tamara Mavsar po tekmi ni mogla zadržati solz. Tolažbo je poiskala pri mami. Foto: Aleš Fevžer
Navijači
V Stožicah se je zbralo približno 5.000 navijačev, kar je daleč največ v sezoni. Njihova želja po finalu se ni uresničila. Foto: Aleš Fevžer
Ljudmila Bodnjeva
Ruska veteranka Ljudmila Bodnjeva po koncu sezone zapušča klub. Foto: Aleš Fevžer
Trd in boleč pristanek Krima


"Glave niso bile prave. Pomešali smo razum in čustva. To je bila moja osnovna napaka. Želel sem, da bi igrali racionalno in disciplinirano. Ko je nasprotnik povedel, bi morali vztrajati pri začetni racionalni igri. A jaz sem dejal, da moramo to tekmo dobiti, da moramo 'racio' izklopiti, vklopiti pa čustva, da ne smemo preveč razmišljati in da moramo dati srce na parket. A to se ni izšlo," je analiziral Tiselj.

Preveč so gledali na semafor
In nadaljeval: "Če ti koncentracija beži na semafor, to nekaj ni v redu. Vsak pogled na semafor pomeni odmik od tvojega fokusa, kar vodi do napak. Rafael Nadal je v knjigi zapisal, da takoj, ko pomisliš na zmago, si že izgubil. Danes smo preveč gledali na semafor, kar je bilo napačno. Je pa res, da je nasprotnik v tem trenutku močnejši v vseh pogledih. "

Domač poraz Larvik še dodatno motiviral
Tiselj je znova poudaril, da je bila zmaga (24:22, op. p.) na prvi tekmi na neki način slaba za krimovke: "Dekletom sem po prvi tekmi rekel, da je to najslabši možni izid. To, kar smo Larviku naredili v prvem polčasu, jim še nobeden ni. To jih je motivacijsko še dodatno dvignilo. Pokazale so, da so vrhunska ekipa, maksimalno organizirana, disciplinirana. Njihove igralke so odigrale deset, dvajset takšnih tekem, medtem ko je večina naših igralk tako tekmo odigrala prvič. To so nasprotnice izkoristile, mi pa smo odigrali slabše, kot dejansko znamo."

Preskok do polfinala je bil velik
Tiselj je sicer z izkupičkom sezone zadovoljen, saj se je Krim po sedmih letih znova prebil v polfinale najelitnejšega tekmovanja. "Glede na konkretno situacijo, ki se je odvijala, moram biti zadovoljen. Po prvi tekmi s Clujem sem si oddahnil, saj bi se sezona takrat že lahko končala. Velik je preskok od mest med pet in osem, kjer je bil Krim zadnjih šest let, pa do polfinala. In ta preskok smo mi letos napravili. In ugotovili smo, da lahko igramo z vsemi vrhunskimi evropskimi ekipami. Čeprav to, kar smo videli, ni tisto, česar je ta ekipa sposobna, in verjamem, da bomo v naslednji še boljši."

Odhajajo Bodnjeva, Vergeljukova, Müllerjeva in Kainova
Tiselj je spregovoril tudi o kadrovskih spremembah za naslednjo sezono. "Po desetih letih v klubu se poslavljajo Ljudmila Bodnjeva in Marina Vergeljuk. Odhajata tudi Susann Müller in Gabi Kain. Nove igralke že imamo, a ne vem, ali so imena že za v javnost. Iščemo novo krožno napadalko, novo vratarko in verjetno še dve zunanji igralki."

Mavsar: Premalo agresivnosti
Krilna igralka Tamara Mavsar je ocenila, da je bil glavni vzrok za poraz Krima pomanjkanje agresivnosti: "One so nas preteple, me pa smo jih preveč božale. Potem ko smo v napadu zastale, so naredile razliko. Zavedale smo se, da dva gola prednosti s prve tekme v sodobnem rokometu ne pomenita nič, sploh proti ekipi, kot je Larvik. Kakor koli obračamo, danes nam je enostavno zmanjkalo agresivnosti. Finale bo izenačen, a tehtnica se utegne nagniti na stran Larvika, ki je izkušenejši."

Lazović: Moramo gledati pozitivno
Barbara Varlec Lazović
pa meni, da v vrstah Krima ni bilo razpoložene igralke: "Začele smo dobro, potem pa smo nekako ustavile, igrale smo prepočasi. Nismo imele razpoložene igralke v napadu, medtem ko so Norvežanke izkoriščale naše napake iz protinapadov. Mi smo vedeli, da ekipa Larvika igra v gosteh še boljše, žal pa smo odigrale najslabšo tekmo v tej sezoni. A moramo gledati pozitivno. Naslednje leto bo ta ekipa še leto starejša in izkušenejša in mislim, da bo bolje."

Hammerseng: Verjele smo v uspeh
Še v tabor Larvika, kjer je bila Gro Hammerseng s petimi goli med najučinkovitejšimi: "Najpomembneje je, da verjameš, in mi smo verjeli v uspeh, saj smo vedeli, da smo močni. Imamo veliko izkušenj, saj smo že igrali finale in polfinale velikih tekmovanj. Imamo moč, izkušnje in zaupanje, tako da ostanemo samozavestne tudi, če slabše začnemo, kar se nam je primerilo danes."

Krim Mercator je tako po sedmih letih znova igral v polfinalu Lige prvakinj, kar je ob velikih težavah s poškodbami, ki so pestile klub, lep uspeh. Napad na finale in morda tudi na tretjo evropsko krono pa bo znova sledil v naslednji sezoni.

Trd in boleč pristanek Krima