Trebanjci so po odpadlih tekmah s Kadettnom Schaffhausnom in Rhein Neckar Löwnom porazili Tatabanyo. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci so po odpadlih tekmah s Kadettnom Schaffhausnom in Rhein Neckar Löwnom porazili Tatabanyo. Foto: www.alesfevzer.com

Zasedba Uroša Zormana je v odsotnosti Darka Cingesarja ter Gregorja Potočnika slavila v vročem Györu in potrdila visoko pripravljenost, ki jo kaže od samega začetka sezone.

Oslabljeni Trebanjci zmagali na Madžarskem

Ob polčasu +2 za Trebanjce
Trebanjci so imeli v prvem polčasu nekaj težav, po zaostanku treh golov v 21. minuti (8:11) pa so močno dvignili raven svoje igre. Le tri minute kasneje so po dveh golih Gala Cirarja in enega Leona Raša izenačili na 11:11, v končnici prve polovice tekme pa povsem zasenčili gostitelje in se na veliki odmor odpravili s prednostjo 14:12.

Zorman: Bog me je pogledal. Ni lepšega, kot biti z družino v novem domu in imeti službo blizu.

Cirar razblinil vse dvome o zmagovalcu
V drugem polčasu so povsem zasenčili izkušene gostitelje, ki jih vodi nekdanji trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić. Gostitelje so nadigrali v vseh prvinah igre in si v 48. minuti priigrali šest golov prednosti (24:18). V končnici so popustili, gostitelji so se jim v zadnji minuti približali na gol zaostanka (26:27), po zadetku Cirarja, s sedmimi goli najbolj učinkovitega igralca dvoboja, pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Slovenijo.

Zorman: Tukaj se ne bomo ustavili.
"Za nami je izjemno težka tekma. Vse čestitke fantom in celotnemu štabu za karakter in borbo, a tukaj se ne ustavljamo,"
je po zmagi v Györu odločno dejal trener Zorman.

Trebanjska zasedba bo v naslednjem krogu v torek, 24. novembra, gostila danski GOG Gudme.

EVROPSKA LIGA, 3. krog

TATABANYA - TRIMO TREBNJE 26:28 (12:14)

Tatabanya: Bartucz, Božović 4, Molnar 1, Juhasz 3, Sipos 3, Nemes 1, B. Hornyak, Sunajko 1, Ilyes, Balogh 3, Györi, Debreczeni, Ancsin 4, Zdolik 4, P. Hornyak 2.

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 2, Višček, Didovič 2, Hamidović 2, Sarak 2, Kotar 2, Ropič, Udovič 5, Pandev, Grbič 2, Cirar 7, Florjančič 4.

Sedemmetrovke: 1/1; 3/5

Izključitve: 6 min; 0 min