Pri ambicioznih Trebanjcih, ki so igrali svojo prvo evropsko tekmo po več kot desetih letih, so pred dvobojem napovedovali trd boj, a hkrati poudarjali, da verjamejo v preboj v 2. krog. Izbranci Uroša Zormana so prvi del naloge dobro opravili.

Trimo Trebnje v novi sezoni vodi Uroš Zorman, ki je tako debitiral z zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Trimo Trebnje v novi sezoni vodi Uroš Zorman, ki je tako debitiral z zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi polčas je bil precej izenačen, v 20. minuti so domači prvič povedli za dva zadetka (9:7). Po izenačenju ob odhodu na glavni odmor so Portugalci v drugi polčas vstopili odločneje in hitro pobegnili na 15:12.

Slovenska ekipa pa je prav tako hitro spet ujela priključek, Gal Cirar pa je v 42. minuti po dolgem času Dolenjcem prinesel vodstvo (17:16). Tega je takoj zatem podvojil Luka Florjančič. Cirar je zadel tudi za prvo trebanjsko vodstvo s tremi in štirimi zadetki, in sicer v 51. in 55. minuti.

Zorman na klopi Trima debitiral z zmago v Lizboni

Gal Cirar dosegel osem golov
Trebanjci so tudi v zaključku odigrali dobro in z goloma Marka Kotarja in Cirarja, z osmimi goli najboljšega strelca tekme, pobegnili na 28:22, tekmo pa dobili s petimi goli razlike. Povratna tekma bo v soboto, 5. septembra, ob 19.00 v Trebnjem.

Celjani v Ligi prvakov, Gorenje v evropskem pokalu
Slovenija bo imela v tej sezoni tri predstavnike v evropskih pokalih. Poleg Trebanjcev v evropskem pokalu bodo v elitni Ligi prvakov nastopili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki bodo prvo tekmo skupinskega dela predvidoma igrali 16. septembra z danskim Aalborgom.

V evropskem pokalu (nekdanjem pokalu challenge) bodo nastopili igralci velenjskega Gorenja, ki bodo svoje tekmece v drugem krogu dobili po žrebu, ki bo 1. septembra na Dunaju. Prvo tekmo drugega kroga bodo igrali 14. ali 15., povratno pa 21. ali 22. novembra.

EVROPSKA LIGA

KVALIFIKACIJE, 1. krog

Prva tekma (Lizbona):
BELENENSES - TRIMO TREBNJE
23:28 (12:12)

Belenenses: M. Moreira, Caculo, Solha 2, Pereira 2, Pedroso 4, Pina 2, B. Moreira 2, Barreto 1, Valerio 1, Ferro 4 (4), Domingos, Landim, Ferreira, Nogueira 3, Semedo 2, Selles.

Trimo: Tomić 1, Brana, Sarak, Potočnik 2, Grojzdek, Udovič 2, Dobovičnik 1, Kotar 4, Rašo 1, Hamidović 5 (3), Grbič 2, Cirar 8 (3), Didovič, Florjančič 2, Kamnikar, Višček.

Sedemmetrovke: 4/5; 6/8

Izključitve: 12 min; 10 min

RK: Pedroso 49.; Potočnik 58.