Izbranci Zorana Jovičića so si po desetih minutah igre resda pridelali zaostanek treh golov (2:5), nato pa bili povsem konkurenčni izbrancem znanega strokovnjaka Manola Cadenasa, sicer nekdanjega selektorja španske izbrane vrste in trenerja velike Barcelone.

Aleks Kavčič in Matic Verdinek sta dosegla po pet golov. Foto: Reuters
Aleks Kavčič in Matic Verdinek sta dosegla po pet golov. Foto: Reuters

Velenjčani so se s pogumno igro podali v odprt lov na gostitelje. V 26. minuti so jim povsem zadihali za ovratnik (10:11), tik pred koncem prve polovice tekme pa jih po golu Matica Verdineka tudi ujeli in izenačili na 13:13.

Ose so še bolje začele drugi polčas, v 36. minuti pa po golu Aleksa Kavčiča prvič na dvoboju povedle s 16:15. Od tedaj naprej so imele škarje in platno v svojih rokah, najzrelejšo in najodločnejšo predstavo pa so prikazale prav v prelomnih trenutkih dvoboja.

Velenjčani so v 51. minuti – pri vodstvu z 21:20 – po golih Domna Tajnika, Matica Verdineka in Vladimirja Bojanića naredili delni izid 3:0 in v 57. minuti povišali na 24:20, najvišjo prednost pa so si priigrali minuto pred koncem dvoboja, ko je David Miklavčič zadel za vodstvo s 26:21.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najučinkovitejša Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegla po pet golov, enega manj je prispeval Andris Celminš.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 29. februarja, gostila Ademar iz Leona.

POKAL EHF

SKUPINA C, 3. krog

ADEMAR LEON - GORENJE VELENJE
23:26 (14:13)

Ademar Leon: Lawrence Donlin, Slavić, Marcan 1, Lopez 3, Feuchtmann, Carou, Lucin 1, Martinez 2, Vieyra 3, Fernandez Sanchez 1, Fernandez 3, Marques 3, Perez 2, Carrilo 3, Patotsky, Casqueiro.

Gorenje: Husejnović, Taletović, Celminš 4, Mazej 1, Tajnik 2, Matanović, Levc, Šol, Miklavčič 2, Verdinek 5, Grmšek 1, A. Kavčič 5, Okleščen 3, Bojanić 3.

Sedemmetrovke: 0/1; 2/2

Izključitve: 0 min; 6 min

Nedelja:
NANTES - MAGDEBURG

Lestvica: Magdeburg in Nantes po 4, Gorenje 2, Ademar 0 točk.

V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi.