Rokometaši Gorenja so še eno zmago oddaljeni od Lige prvakov. Foto: RK Gorenje
Rokometaši Gorenja so še eno zmago oddaljeni od Lige prvakov. Foto: RK Gorenje
Marko Šibila
Trener Gorenja Marko Šibila je bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjčani so imeli kar precej dela s finskimi prvaki, ki prihajajo iz mesta Riihimäki na jugu Finske. Prvi polčas so dobili s 16:14, potem ko so jim petelini s počasno igro in dolgimi napadi, ki sta jih tolerirala tudi moldavska sodnika, vseskozi dihali za ovratnik.

Tako je bilo tudi v drugem polčasu, saj je semafor v 37. minuti kazal 19:19. Ose so nato naredile delni izid 4:1 in v 45. minuti ušle na +3 (23:20).

Vratar Zaponšek preprečil izenačenje na 23
A Finci se niso predali, znova so se približali na gol zaostanka, vratar Rok Zaponšek pa je preprečil izenačenje na 23:23. V prelomnih trenutkih dvoboja so ose zaigrale preudarno in si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (26:22), kar je bilo dovolj za mirno končnico. V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši Srb Luka Mitrović s sedmimi goli, dva manj je dosegel Niko Medved.

Šibila: Fantje so pustili srce na igrišču
"Po koncu smo lahko s tekmo zadovoljni. Dvoboj je bil težek, vedeli smo, da igramo proti ambiciozni ekipi Cocksov. Gre za finskega predstavnika, kar bi marsikdo lahko napačno precenil, a gre za profesionalno ekipo, v katero je vloženih ogromno sredstev za približanje evropskemu vrhu. Temu primeren je bil tudi boj njihovih najboljših ruskih, beloruskih in finskih igralcev. Reči moram, da so naši fantje danes pustili srce na igrišču, tudi nekateri mlajši fantje so pokazali dosti znanja in zaslužijo si vse čestitke. Sploh v trenutkih, ko je šlo malce težje, so naše ose zdržale in tako se je pokazalo, da so fantje res iz pravega testa. Pričakujemo, da nas jutri v finalu čaka še boljša tekma, da bomo še bolj zrasli, se izboljšali in bo to res zanimiv finale tega vikend turnirja v Prešovu, ki pa bo po mojem mnenju prav gotovo negotov do samega konca,"
je po tekmi dejal trener Velenjčanov Marko Šibila.

Za Ligo prvakov v nedeljo ob 16.15 proti Tatranu
Velenjčani se bodo v nedeljo ob 16.15 za vstopnico v Ligo prvakov udarili z gostiteljem turnirja Tatranom iz Prešova, ki je z 38:32 premagal Differdange iz Luksemburga. Zmagovalec turnirja bo igral v skupini C glavnega dela Lige prvakov, kjer so že Naturhouse La Rioja, Metalurg Skopje, Čehovski medvedi, Montpellier in Elverum. Slovenski prvak Celje Pivovarna Laško bo igral v skupini B.

Kvalifikacijski turnir, Prešov

Skupina 1, polfinale:
GORENJE VELENJE - Cocks (FIN)
28:25 (16:14)

Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 4, Medved 5, Ovniček, Levc 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 7, Potočnik, Golčar 3, Kleč, Gams, Ratajec 3, Nosan, Brumen 1.

Cocks: Tuominen, Valo, Morozov, Bačko 1, Safronij, Tamminen 6, Lukjančuk 3, Syrjälä, Novoselov 4, Rönnberg 4, Nenita, Kovalenko 4, Kaliarovič, Citov, Šitsko, Da Silva 3.

Sedemmetrovke: 2/3; 2/3

Izključitve: 8 min; 8 min


TATRAN PREŠOV (SLK) - Red Boys Differdange (LUKS) 38:32 (19:17)
Hrstka in Rabek 9; Kratović 8.

Finale (16.15) in tekma za 3. mesto (13.30) bosta v nedeljo.