Matea Pletikosić je bila z enajstimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Matea Pletikosić je bila z enajstimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo ljubljanska ekipa v svoji skupini A zasedla sedmo mesto, kar pomeni, da se bo v osmini finala pomerila z moskovskim CSKA-jem. Prva tekma bo 6. marca, druga pa teden dni pozneje (13.).

Krimovke se bodo po spremembi pravil v osmini finala pomerile z moskovskim CSKA-jem. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke se bodo po spremembi pravil v osmini finala pomerile z moskovskim CSKA-jem. Foto: www.alesfevzer.com

Kristiansand se je odlepil v drugem polčasu
Ljubljančanke so dobro odprle srečanje in povedle s 4:0, a so gostje hitro vzpostavile ravnotežje in polčas dobile s 16:15. Uvodni trenutki drugega dela so bili bolj pogodu Kristiansanda, ki je spet pobegnil za tri gole, v 37. minuti celo za štiri (23:19). Mrk ljubljanske zasedbe pa se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, kar so Norvežanke izkoristile za pobeg na +7. To pa je bil dovolj velik kapital za dve točki ekipe s severa Evrope, ki je zasedla peto mesto v skupini in ga v izločilnih bojih čaka Odense.

Pri Krimu je bila z enajstimi goli najboljša Matea Pletikosić, pri Kristiansandu pa Ragnhild Valle Dahl, ki je prav tako zadela enajstkrat.

Kristiansand v Tivoliju ugnal krimovke

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Začeli smo zelo dobro, realizirali, kar smo se dogovorili v slačilnici, tudi napadalno smo bili uspešni. V nadaljevanju nismo mogli sestaviti obrambe. Norvežanke so bile razpoložene s krilnih položajev, česar nam ni uspelo zaustaviti. Žal tudi priključka v drugem delu nismo našli. Razočaran sem nad našo igro v obrambi. V nadaljevanju nas čaka CSKA, ki nam bolj leži, a bi bil vsak tekmec težek, saj odločata le dve tekmi."

Matea Pletikosić: "Za nas je vsaka tekma pomembna. Začele smo dobro, povedle za štiri gole, nato prejele nekaj lahkih zadetkov in se slabo vračale v obrambi. Po prvem polčasu je bilo vse odprto, v drugem smo popustile. Predvsem je manjkala čvrsta obramba. Iz te tekme se moramo čim več naučiti za nadaljevanje tekmovanja."

SKUPINA A, 14. krog, Ljubljana (Tivoli):
KRISTIANSAND – KRIM MERCATOR
37:30 (16:15)

Kristiansand: Arntzen, Refsnes 5, Larsen Aune 2, Dahlum 7, Moerk, Jonassen 2, Eriksson, Sulland 1, Lunde, Andenaes 2, Dahl 11, Tomac 2, Yttereng 2, Reistad, Andersen 1, Knedlikova 2.

Krim: Da Silva Vieira 3, Jurič, Sercien Ugolin 4, Abina, Pletikosić 11, van Kreij 2, Gjerek, Cerovak 1, Klemenčič 2, Konatar, Ljepoja 4, Dobrič, Gomilar Zickero 1, Risović, Svetik 2.

Sedemmetrovke: 0/1; 6/7

Izključitve: 4 min; 4 min


METZ – BUKAREŠTA 25:22 (16:12)
Lazović in Omoregie 3 za Bukarešto.

ROSTOV-DON – FERENCVAROS 26:24 (12:12)

ESBJERG – BIETIGHEIM 37:29 (18:14)

Vrstni red: Rostov 21, Metz 20, Bukarešta 17, Ferencvaros in Kristiansand 16, Esbjerg 12, Krim 7, Bietigheim 3 točke.